Forren er ferdig i Molde

Molde FK bekrefter at Vegard Forren (32) er ferdig i klubben.

Vegard Forren er ferdig i Molde.

Det meldte TV 2 torsdag kveld. Mediehuset får opplyst av Molde at kontraktsforholdet mellom spilleren og klubben er avsluttet. Det samme bekreftes av Molde FK i en pressemelding.

– Partene har inngått en minnelig avtale som innebærer at Vegard Forren er fristilt fra kontrakten med Molde FK fra dags dato og mottar en økonomisk sluttpakke fra klubben, sier Forrens advokat Odd Arne Nilsen til TV 2.

Midtstopperen hadde opprinnelig en kontrakt med Molde ut 2021.

– Jeg synes det er trist å avslutte karrieren i Molde FK på denne måten. Men jeg innser at handlingene mine utgjør et tillitsbrudd. Jeg vil beklage overfor familien, venner, spillerne, klubben, fansen og alle som elsker Molde FK at dette eventyret endte på denne måten, sier Vegard Forren i en pressemelding fra MFK.

Moldes administrerende direktør Ole Erik Stavrum har ikke besvart våre henvendelser. Forrens advokat Odd Arne Nilsen har heller ikke besvart våre henvendelser.

Les også

Molde-direktøren: – Dette er en trist dag

Gamblingproblemer

Bakgrunnen for saken er at Forren har tatt penger fra en felles konto for spillerne for å betale ned egen spillegjeld.

På mandag fortalte Forren om spilleproblemene sine til Rbnett.

– Dette er et problem jeg har levd med i 10–15 år, og jeg har vært åpen om det tidligere. Jeg har ingen gode unnskyldninger, men gjennom fjoråret blusset det veldig opp av forskjellige årsaker, både på og utenfor banen. Vi bygde hus, vi skulle gifte oss og kona startet butikk. I flere måneder var jeg mye hjemme alene med ungene på kveldstid, og det endte med at jeg spilte mer enn før. Samtidig var jeg frustrert fordi jeg fikk spille lite fotball, og jeg taklet det på en dårlig måte. Spilling har vært min måte å rømme fra små og store problemer på. Dette er grunnen til at vi sitter her i dag, sa Forren.

Midtstopperen ga også uttrykk for at han ønsket å ordne opp i saken, og fortsette i MFK.

I MFKs pressemelding torsdag kveld står følgende:

«Detaljene i fratredelsesavtalen er konfidensiell mellom partene, men innebærer blant annet enighet om et sluttvederlag. Forren skal også gjøre opp sin gjeld til spillernes «botkasse».

– Dette er en trist dag, både for Vegard og alle som elsker Molde Fotballklubb. Vegard har vært en nøkkelspiller og humørspreder i Molde de siste 13 årene, og han er en av landets beste fotballspillere.»

Det siste sies av MFKs administrerende direktør Ole Erik Stavrum.

Les også

Forren snakker ut om gamblingproblemene: Derfor kan han få sparken i Molde

Uenigheter

Pengene Forren har tatt fra den såkalte botkassa er hele kjernen i saken, og det skal ikke være andre faktorer involvert i konflikten mellom spilleren og klubben.

Som Rbnett skrev allerede torsdag morgen, skal det være uenigheter om beløpet som Forren skal ha brukt til å dekke den private spillegjelden. Molde mener at beløper ligger opp mot 100.000 kroner, mens Forren mener at beløpet som har gått til privat bruk er mindre.

Forren har spilt for Molde FK i tre perioder siden 2007. I mellomtiden har han også vært innom de engelske klubbene Southampton og Brighton.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk