Norwich-ekspert tror skadefri Tettey kunne reddet klubben fra nedrykk

Paddy Davitt i Norwich Evening News tror det kunne vært Sunderland, og ikke Norwich, som hadde rykket ned om Alexander Tettey ikke hadde blitt skadet.

Alexander Tettey, her fra kampen mot Leicester tidligere i sesongen, må nå vurdere om han ønsker å bli med Norwich ned i Championship.

Onsdag kveld kom avgjørelsen i bunnstriden Premier League.

Norwich gjorde jobben mot Watford med sin 4-2-seier, men kunne ikke forhindre nedrykk ettersom Sunderland knuste et tamt Everton.

Dermed må Newcastle og Norwich ta følge med håpløse Aston Villa ned i Championship, samtidig som Sunderland og Sam Allardyce kan juble for ny kontrakt.

Sett denne?:

Les også

Dette venter Jørn Andersen i Nord-Korea: – Han må passe seg

— Skuffelsen er veldig stor

Alexander Tettey fikk en smell i kampen mot Chelsea i mars og måtte byttes ut. Senere ble det kjent at han måtte sitte på sidelinjen i 12 uker.

Det betyr også at Premier League er en nordmann fattigere neste sesong. Alexander Tettey har sittet på sidelinjen siden han pådro seg en skade i kampen mot Chelsea i runde 30. Han har måtte se laget sitt kjempe med nebb og klør, men til slutt innse at det ikke blir videre spill på øverste nivå.Stoppet ryktene:

Les også

Pochettino signerte ny kontrakt med Tottenham

Tettey selv har ikke besvart våre henvendelser, men sa følgende til NRK torsdag om skuffelsen ved å rykke ned:

— Skuffelsen akkurat nå er veldig, veldig stor. Vi som klubb og lag kunne unngå dette, med tanke på hvordan ligaen har vært denne sesongen, sa Tettey til statskanalen.

Spørsmålet nå er om trønderen ønsker å være med videre. Tettey har ett år igjen av kontrakten sin med de gule, og har etterhvert blitt en nøkkelspiller for Norwich. En ankelskade i mars satte han dog ut av spill resten av sesongen. Det tror Paddy Davitt, fotballskribent for Norwich Evening News hadde innvirkning på sluttresultatet til Norwich.

Tar flere poeng med Tettey

— Norwich-manager Alex Neill har kalt Tettey «one of a kind». Med det mener han at han har ingen andre spillere i troppen som har de ferdighetene Tettey har. Som har fysikken og drivet på midtbanen. Da Tettey var frisk, var han et av de første navnene på blokka, skriver Paddy Davitt i en e-post.

Tallene viser at Alexander Tettey har vært borte i 15 kamper for Norwich denne sesongen. Der laget med Tettey tar 0,95 poeng per kamp, tar de 0,8 poeng per kamp uten den norske midtbanespilleren. Samtidig har de sluppet inn 1,78 mål per kamp med Tettey, mot 1,46 mål per kamp uten.

Paddy Davitt tror Norwich hadde trengt Alexander Tettey i kampen mot Sunderland. Her jubler Jermaine Defoe og Fabio Borini for scoring, i kampen Sunderland vant 3-0.

Norwich vant tre av de ni siste kampene uten Tettey i Premier League.

Paddy Davitt sier det er vanskelig å spå om Norwich hadde forblitt i Premier League med en skadefri Tettey, men tror en nøkkelkamp kunne forandret alt.

Tror manageren blir viktig for om Tettey fortsetter

— Hvis du ser tilbake så synes jeg de virkelig savnet ham da de tapte 3-0 mot Sunderland i april. Norwich ble herset med på midtbanen den dagen av spillere som Lee Cattermole. Det ville ha vært vanskeligere for Sunderland med Tettey på banen, mener Devitt.

— Hadde Norwich vunnet den kampen ville de vært sju poeng foran Sunderland og med nytt momentum. Da tror jeg det er Sunderland som ville stått i fare for nedrykk, og ikke Norwich.

Alex Neil, Norwich-manager.

Med ett år igjen av kontrakten er Tettey en av mange som går inn i sin siste periode av avtalen med Norwich.— Da Norwich rykket ned for to år siden, sa han at han var overrasket over hvor tøff ligaen var. Med så mange flere kamper og ikke samme standarden på fotballen. Jeg tror mye avhenger om manageren fortsetter. Om Alex Neil fortsetter tror jeg Tettey vil føle en lojalitet til ham, som alltid har verdsett Alexander høyt, mener Davitt.

Tettey sa følgende om sin situasjon ved et nedrykk til NRK før gårsdagens kamper:

— Jeg har ikke tenkt på hva som skjer om vi rykker ned. Vi har siste håp onsdag, så får vi se hvordan vi ligger an.

Tettey ble solgt fra Rosenborg til franske Rennes i 2009 for 40 millioner kroner. Tettey kom til Norwich før sesongen 2012.