Fotball

AaFK fortsatt på tabelltopp

<p><a href="/live/"> <strong>Hønefoss — AaFK 0-2:</strong></a> Tok tre nye poeng borte mot Hønefoss.</p>

rekdal
  • Ola Marius Grønmyr Rise

Etter nok en seier troner Aalesund fortsatt øverst i eliteserien, men 2-0 seieren over Hønefoss søndag kveld imponerte ikke Aalesund-trener Kjetil Rekdal nevneverdig:

— Når vi ser på hvordan vi presterer i dag er det litt merkelig at vi leder serien , sier en noe misfornøyd Kjetil Rekdal etter kampen.

Effektivt Aalesund

I serieåpningen mot Lillestrøm var Aalesund meget effektive, noe laget tok med seg til kampen mot Hønefoss. Etter ett minutt tok Demar Phillips vare på den første sjansen og sendte Aalesund i føringen.

— Vi har vel tre sjanser og scorer på to i første omgang. Det er ikke akkurat vanlig kost for oss. Vi får håpe at dette fortsetter, forteller Rekdal.

Video: Høydepunkter fra Hønefoss-AaFK:

svp://94144?view=ap

Hønefoss-Aalesund: Høydepunkter Utover i første omgang var det lite som ble skapt foran målene og kampen var preget av at spillet bølget mye frem og tilbake. Like før pause økte Phillips Aalesunds ledelse etter et flott innlegg fra Jonathan Parr.

God Lindegard

Det så ikke ut som Aalesund skulle bli noe særlig truet når kampen passerte timen. Et langskudd fra Umaru Bangura var det nærmeste vertene hadde kommet, men den siste halvtimen begynte Hønefoss å etablere et press mot Aalesunds mål.

— Det er mye å ta tak i etter denne kampen. Vi har for mange balltap og er ikke skikkelig skjerpet bakover, konstaterer Aalesund-treneren.

Paul Obiefule snappet opp ballen etter rot i forsvaret til Aalesund og fikk til slutt til en god avslutning som Anders Lindegaard reddet mesterlig. Like etter blir Angan spilt fri alene mot mål, men en god Lindegaard reddet nok en gang. Aalesund slår Hønefoss til slutt 2-0 i en lite velspilt fotballkamp.

Er ikke opptatt av tabelltoppen

Aalesund har to seiere av to mulige, har scoret fem mål og har fortsatt til gode å slippe inn mål i årets eliteserie, men Rekdal er ikke opptatt av hvem som leder etter to serierunder.

- Det er selvfølgelig positivt for selvtilliten til spillerne at vi ligger der, men det er ikke noe vi fokuserer på nå , sier Rekdal.

Romsdalingen ser heller nedover på tabellen og konstaterer at laget har tatt viktige poeng for å holde seg i eliteserien:

— Nå har vi tatt 6 av de 35 eller 36 poengene vi trenger for å spille eliteseriefotball neste år, avslutter han.

svp://94130?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien