Solskjær er klokkeklar, men Gatt vil ikke garantere noe

— De har gjort så mye for meg. Jeg er utrolig glad i Molde og i Ole Gunnar, sier målscoreren.

  • Ørjan Handal Dimmestøl

Molde – Stabæk 3-0

Aker Stadion (rbnett.no): Molde gjorde alt rett og tok tre poeng mot nedrykkstruede Stabæk. Både Haugesund og Sarpsborg rotet bort viktige poeng. Det sendte Molde på fjerdeplassen og nå er alt i deres hender.

Ny kontrakt?

Joshua Gatt var en av de beste på banen søndag kveld, og scoret kampens første mål etter ti minutter spill. Amerikaneren er for alvor tilbake i toppform etter lange skadeavbrekk.

— Formen er veldig bra. Jeg er selvsikker og positiv, sier Gatt.

Joshua Gatt takket supporterne etter kampen.

Angriperen fikk ny ettårskontrakt for ett år siden på tross av skade, og føler seg veldig takknemlig for tillitten klubben har vist. Han vil derimot ikke garantere at han spiller i Molde neste år.— Jeg vet ikke hvor jeg spiller neste år. De har gjort så mye for meg. Jeg er utrolig glad i Molde og i Ole Gunnar.

— Akkurat nå er det viktigste for meg å fokusere på siste kampen, så får vi se hva som skjer etter sesongen er over.

Moldes manager Ole Gunnar Solskjær er klar på at han vil ha med Gatt videre.

— Jeg håper å se han i MFK-trøyen neste år. Han vet hva han har her. Gutten må bestemme seg.

- Fått en god mulighet

Ole Gunnar Solskjær var fornøyd når han møtte Romsdals Budstikke etter kampen. Med best mulig kontroll over egen skjebne før siste serierunde var han fornøyd med avslutningen på hjemmebane.

— Det var en bra avslutning. Kjempe god stemning selv om det var litt glisne tribuner i dag. Det er viktig for publikum å huske en slik kamp inn mot neste sesong, sier MFK-trener Solskjær.

Om Molde tar alle poengene mot Lillestrøm på Åråsen i neste serierunde vil de få fjerdeplassen. Da mangler det bare at erkerivalen Rosenborg tar en historisk triumf mot Kongsvinger på Ullevål. Det vil gi Molde inngangsbillett til Europa League.

— Vi har fått en god mulighet. Hvis vi gjør jobben mot Lillestrøm, så skal vi heie på Rosenborg!

God kontroll

Molde tok kontroll på kampen fra første spark. Allerede etter ti minutter satt første scoringen i nettet. Joshua Gatt ble spilt nydelig igjennom av Sander Svendsen. Alene med keeper var den amerikanske angriperen iskald og satt ballen sikkert i nettet.

Stabæk tok så mer kontroll over ballen, men klarte ikke å skape de store mulighetene. Like før pause skulle derimot Molde doble ledelsen. Sander Svendsen var involvert igjen og skaffet corner for hjemmelaget. Den tok Eirik Hestad. Innlegget gikk i ryggen til Per Egil Flo og i mål.

Molde fastsatte resultatet like etter pause. Hjemmelaget fikk frispark og Petter Strand svingte ballen inn til Joona Toivio. Ballen spratt i kroppen til midtstopperen og i mål.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk