Ulf-treneren: - Vi skal bli bedre og bedre

<p><strong>SANDNES (aftenbladet.no):</strong> Trener Asle Andersen tilbakeviser at prestasjonene vil synke når entusiasmen faller.</p>

Sandnes Ulf, Andreas Westlye, Tommy Høiland, Atle Andersen, Bo Andersen, Kamal Saaliti

Sandnes Ulf har åpnet sin første sesong i eliteserien med ett poeng på to kamper, og med Aalesund (h) og Tromsø (b) som de neste oppgavene spår mange at det kan bli spinkelt med poeng de neste ukene.

I så fall intet godt tegn for en nykommer som ofte spiller på stor entusiasme innledningsvis. Sarpsborg 08 hadde for eksempel ni poeng på sine første fem kamper i fjor, og feiret påske på øvre halvdel. Likevel rykker sarpingene ned etter en mager høstsesong.

— For det første, vi planlegger ikke for å tape mot Aalesund og Tromsø. Selv om vi har en tøff åpning, tror jeg faktisk sjansene til poeng er gode. Men enda viktigere, jeg er helt overbevist om at Sandnes Ulf bare blir bedre og bedre jo eldre sesongen blir, sier trener Asle Andersen til Aftenbladet.no.

Onsdag måtte han avlyse den planlagte morgentreningen på Giskebanen, rett og slett fordi nattefrost hadde gjort grasmatta altfor hard klokken 09.00 på morgenkvisten. I stedet ble det intervalltrening med joggesko i skogsterrenget rundt Sandnes idrettspark. Skjærtorsdag trener Sandnes Ulf på ettermiddagen, mens det er morgentrening langfredag.

Tjener minst

— Jeg tror vi har den spillertroppen som tjener minst i eliteserien. Men det betyr ikke at jeg rår over dårlige spillere. Vi har en gruppe som virkelig blør for klubben og kollektivet, og jeg er helt overbevist om at Sandnes Ulf bare blir bedre og bedre jo eldre sesongen blir.

- Medieoppmerksomheten før kampen mot Viking var enorm, likevel syntes jeg vi taklet det bedre enn Viking, og spillemessig gjorde vi en bedre kamp mot Brann enn det vi viste mot Viking. Så må vi naturligvis få bort feilene som koster baklengsmål. Men det gleder meg at spillerne virkelig koser seg og nyter tilværelsen i eliteserien. Derfor er jeg trygg på at poengene vil komme. Kanskje allerede mot Aalesund mandag, sier Andersen.

Uklart om endringer

Han så AaFK spille 0-0 mot Tromsø mandag, og vil ta noen forhåndsregler før møtet med tangotrøyene.

— Det er klart vi må være oppmerksomme på en spiller som Barrantes, men først og fremst handler det om å være trygge på oss selv. Vi behersker 4-4-2 veldig bra, og har en fin plan B med 4-2-3-1, der vi kan opptre med fem på midten og være mer kyniske. Men mot Brann var den planen aldri nødvendig å bruke, fordi spillerne løste sine oppgaver i 4-4-2 veldig bra, skryter Sandnes-treneren.

Han har ikke bestemt seg for om han gjør endringer på laget etter 1-3 tapet for Brann.

— Den avgjørelsen tar jeg ikke før søndag eller mandag. De spillerne som gjorde feil i Bergen er fullt klar over det, og får de ny tillit er jeg trygg på at de leverer varene.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering