Super-raid senket Bayern: - Et spektakulært mål!

Et praktfullt dribleraid fra Saúl Ñíguez gjør at Atlético Madrid har et praktfullt utgangspunkt før returen i Champions League-semifinalen.

Atlético Madrid-Bayern München 1-0

I en tett og svært underholdende Champions League-semifinale vant Atlético Madrid 1-0 mot Bayern München. I sentrum: En 21-åring som lurte alt og alle. Dermed har den spanske hovedstadsklubben et strålende utgangspunkt før returoppgjøret på Allianz Arena tirsdag.

Praktfullt soloraid

Der tirsdagens Champions League-semifinale mellom Manchester City og Real Madrid lenge var et langtrukkent gjesp, levde oppgjøret mellom Atlético Madrid og Bayern München fra start.

Vicente Calderón kokte fra tribuneplass. Og på banen var det høyt tempo og et vanvittig trøkk.

Det var spilt drøyt 10 minutter da Saúl Ñíguez leverte en av denne Champions League-sesongens største prestasjoner.

  • Se høydepunktene fra kampen nederst i artikkelen!

21-åringen tråklet seg fra midtbanen og gjennom hele Bayern München-forsvaret. Etter å ha lurt den fjerde Bayern-spilleren løftet unggutten blikket, så at det var ledig i keeper Manuel Neuers hjørne og plasserte ballen akkurat der. I mål. Med venstrefoten.

DRØMMEMÅL: Saúl Ñíguez sendte Atlético Madrid i ledelsen med et praktfullt soloraid.

Avslutningen var iskald og presis. Men forarbeidet, som han sto for helt på egen hånd, var enda bedre.15 touch, 55 meter med ball, og hele seks ganger forsøkte en Bayern-spiller å ta ballen fra Saúl, viste Viasats tall. Men fånyttes.

Vertene hadde grepet om den første semifinalen mot et Bayern-lag, som ikke hadde normalt offensiv presisjon og trøkk.

— Det var et spektakulært mål av ham, skrøt Fernando Torres, som selv hadde en god kveld på banen.

— Vi slapp Saúl for nært målet vårt. Det må vi ta selvkritikk på. Men det var en bra prestasjon, sa keeper Neuer til Bayern München Twitter-konto.

Store sjanser til Bayern

Særdeles godt organiserte Atlético Madrid er "uoffisielle verdensmestere" i å forsvare seg. Å ri på en ledelse er noe det spanske hovedstadsslaget virkelig kan. På 15 av de siste 13 hjemmekampene hadde de holdt nullen.

Så hvordan skulle Bayern München angripe resten av kampen?

Tenke at 0–1 før returen på Allianz Arena var et helt greit resultat? Eller angripe den gedigne forsvarsmuren med full styrke for et viktig bortemål – og samtidig risikere at kontringssterke Atlético Madrid fikk mer rom å boltre seg i?

— Etter pause la vi oss lavere på banen, fortalte Torres.

— Alle løp, alle spilte for hverandre. Her er det ingen som tenker på seg selv. Vi har et helt lag, ikke én stor stjerne, utdypet Flipe Luis i et intervju vist på Viasat.

Andre omgang skiftet karakter. Atléticos spillere ble løpende mellom, de fikk ikke låne ballen, de gjorde feil, og Bayern hadde både en og to muligheter til å utligne.

David Alabas stjernetreff fra 30 meter traff tverrliggeren. Atlético Madrid hang i tauene. Det var alle mann i angrep fra Bayern. Som er veldig risikabelt på Vicente Calderón.

Torres i stolpen på kontring

Kvarteret før slutt var det hjemmelaget som kontret. Fernando Torres dro først en skuddfinte. Så avsluttet han med utsiden av høyrefoten – i stolpen!

Men kampen endte 1-0. Nå kan alt skje i returoppgjøret.

— Med tilhengerne i ryggen skal vi til finalen. I München må vi være på topp, fastslo Neuer.

Se høydepunktene fra saken her: