Fotball

Derfor er Brann-spillerne bekymret etter generalprøven

Spisser som ikke scorer. Bare én seier i oppkjøringen. Katastrofal generalprøve mot Tromsø.

PÅ TVERKE: Brann-spillerne prøvde, men verken Daniel Braaten eller noen andre klarte å overliste Tromsøs keeper Gudmund Kongshavn. FOTO: Ørjan Deisz.
  • Øystein Vik

BRANN — TROMSØ 0-3

— Vi har ikke scoret nok, så enkelt er det. Det er nødvendig at noen som melder seg på og scorer mål, sier Kristoffer Barmen.

Midtbanespilleren har ikke vært kjent som den mest dødelige avslutteren i sine år i Brann, og kanskje sier det mer om resten av laget enn om Barmen at det er nettopp han som er toppscorer så langt i 2016 for Sportsklubben.

Med sine to mål på syv treningskamper, troner han over Dani Hatakka (1 mål), Bismar Acosta (1 mål), Steffen Lie Skålevik (1 mål) på toppscorerlisten i Brann. I tillegg kan det nevnes at ett av Barmens mål kom på straffe.

— Det er klart at det er bekymringsfullt, vi ønsker jo å score mål. Men jeg hadde vært mer bekymret om vi slapp inn tre mål hver kamp. Vi har ikke fortsatt i den tralten vi var inne i under Rikard Norling, hvor vi måtte score tre-fire mål hver kamp for å vinne. Nå er vi mer solide. Jeg teller ikke med denne kampen, sier Erik Huseklepp.

Les også

Demidov utvist: Tromsø ville la Brann spille med fullt lag – fikk ikke lov

— Burde taklet det bedre

«Denne kampen», som Huseklepp referer til, er søndagens generalprøve mot Tromsø i Vestlandshallen. Den ble alt annet enn hva Brann hadde håpet den skulle bli på forhånd. I stedet for en underholdende seier, som kunne brukes som et salgsargument av dem som selger sesongkort i brann, ble det 0–3 mot Tromsø.

Allerede etter fem minutter begynte elendigheten i den smått katastrofale kampen. Demidov felte Tromsøs Gjermund Åsen og ble vist ut. Dermed ble det nesten en hel kamp med 10 mot 11. Brann fulgte opp med å kjefte og protestere på dommeren utover i 1. omgang, og pådro seg fire gule kort. Nysigneringen Deyver Vega og Sivert Heltne Nilsen henholdsvis skjøt og kastet bort ballen. Ruben Kristiansen sa trolig noe som meritterte et gult kort.

Bismar Acosta kom i dommerens bok etter en duell.

— Vi burde ha taklet det bedre (det røde kortet). Det ble mye slåssing og fighting. Vi håndterte ikke helt det, konstaterer Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Utfordrer spillerne

Utover i kampen fortsatte den svake generalprøven. Aron Sigurdarson satte inn 0–1 på et frispark – et skudd Brann-keeper Alex Horwath burde ha tatt. 0–2 kom signert Thomas Lehne Olsen etter svakt forsvarsspill. I annen omgang satte Sigurdarson punktum med 0–3 på et langskudd.

Brann hadde sine sjanser, men klarte ikke score – typisk nok for denne sesongoppkjøringen.

— Dette var egentlig en jevn kamp i sjanser og banespill. Det er jeg fornøyd med. Men vi scorer for få mål, vi trenger noen som putter, sier Nilsen. Brann-treneren serverer følgende utfordring til spillerne i uken laget har foran seg før seriepremieren borte mot Strømsgodset kommende søndag.

— Vi har mange folk som kan spille fremme nå. Vi får se på trening i dagene som kommer hvem som scorer. De som gjør det, må spille, sier Nilsen.

Da Demidov ble utvist, prøvde Brann å få bytte innpå en ekstra spiller, noe Tromsø også ifølge Brann ønsket, men dommer Kai Erik Steen sa nei.

— Det var kjedelig for oss, og kjedelig for Tromsø. Verken vi eller Tromsø fikk den generalprøven vi ville ha, sier Nilsen.

Treneren mener til tross for tapet at Brann har utviklet seg bra i 2016. Han mener det er urettferdig å vurdere Branns angrepsspill etter 0–3 mot Tromsø, på grunn av at Brann spilte med 10 mann i 85 minutter.

— Vi har hatt en jevn fin stigning. Det er ingen skader. Nå gjelder det å komponere et lag som er rett til helgen. Jeg er rimelig trygg på det som skal skje. Vi er i rute, mener Brann-treneren.

Usikker på hvor gode Brann er

Før Tromsø-kampen hadde Brann bare sluppet inn fem mål på seks kamper. Det er en gjengs oppfatning i Brann at man nå har kontroll bakover.

— Vi har hatt stort fokus på det defensive, det har vi fått til å sitte. Nå må vi jobbe med å få angrepsspillet til, sier Barmen.

Huseklepp sier det viktigste er at laget er godt defensivt, og at han tror det offensive vil komme etter hvert.

— Det defensive er det viktigste. Det gjør ikke noe om vi vinner 1–0 eller 3–0. Sivert Heltne Nilsen mener Strømsgodset nå er storfavoritter i seriepremieren kommende søndag. Han er usikker på hvor gode Brann er.

— Jeg er veldig spent på hvor vi står. Tromsø er et lag vi burde ha slått. Haugesund var vi hakket bedre enn (sist treningskamp, 1-1). Begge de to er kanskje lag vi kommer til å kjempe med på tabellen, sier Nilsen.

Brann – Tromsø 0–3 (0–2)

Treningskamp, Vestlandshallen

MÅL: 0–1 Aron Sigurdarson (27.), Thomas Lehne Olsen (29.) 0–3 Sigurdarson (56.)

TILSKUERE: 1198

DOMMER: Kai Erik Steen, Gneist.

GULT KORT: Sivert Heltne Nilsen, Ruben Kristiansen, Bismar Acosta, Deyver Vega, Brann. Sofien Moussa, Tromsø.

RØDT KORT: Vadim Demidov, Brann (5.)

BRANN: Alex Horwath – Amin Nouri (Dani Hatakka, 74.), Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen (Viljar Vevatne, 74.) - Remi Johansen (Fredrik Haugen, 46.), Sivert Heltne Nilsen (Jonas Grønner, 46.), Kristoffer Barmen (Mads Hvilsom, 87.) - Daniel Braaten (Azar Karadas, 82.), Jakob Orlov (Steffen Lie Skålevik, 46.), Deyver Vega (Erik Huseklepp, 46.).

Les også

  1. Branns ti mann knust av Tromsø

Les mer om

  1. Forsesong
  2. SK Brann