Fotball

To Abdullahi-mål sørget for Viking-seier i dramatisk derby

Viking tok årets første hjemmeseier.

 • Fredrik Fornes

VIKING STADION (Aftenbladet): — Denne seieren betyr mye, det var viktig for oss å få den første seieren på hjemmebane. Det gjør mye med selvtilliten og energien inn mot et tett kampprogram, sier målscorer Mathias Bringaker til Aftenbladet etter å ha slått FK Haugesund i vestlandsderbyet søndag kveld.

Vikings Suleiman Abdullahi scoret to mål.

Også Samuel Adegbenro, en av Vikings beste spillere, var lettet etter å ha innkassert årets første trepoenger på Viking stadion.— Det var viktig å vinne på hjemmebane foran fansen her. Vi skal være best her hjemme, og vi er nødt til å prestere foran de som bruker penger på å komme og se oss. Man ser at dette gjorde godt for både trenere, spillere og fans, sier Adegbenro.

BØRSEN ETTER KAMPEN:

Les også

Gi din karakter: Hvem var Vikings beste i årets første hjemmeseier?

— Vi var det beste laget

Det ble et innholdsrikt og dramatisk oppgjør da Viking og FK Haugesund møttes til vestlandsderby søndag ettermiddag.

Haugesund tok en tidlig ledelse et kvarter ut i oppgjøret ved Torbjørn Agdestein, før Mathias Bringaker sørget for at det sto likt til pause.

— I hvilen sa jeg rett og slett at dette laget er vi bedre enn – denne kampen skal vi vinne, sier Kjell Jonevret.

Det fikk han rett i. Etter pausen kjørte Viking kampen - og to mål på to minutter fra Suleiman Abdullahi gjorde at det hele så komfortabelt ut for hjemmelaget.

Nevnte Agdestein ville det imidlertid annerledes, og med en redusering fire minutter før slutt sørget han for fullt liv i kampen igjen.

Et FKH med ny energi forsøkte seg på en sluttspurt, og hadde blant annet et frispark som smalt i stolpen - men Viking re unna stormen og kunne til slutt juble for sin første seier på Viking stadion denne sesongen.

— Vi gjorde en god kamp. I dag var vi rett og slett det beste laget, oppsummerer Jonevret.

Viking nære å ta ledelsen

Viking åpnet søndagens kamp friskt og hadde to gode muligheter allerede før ti minutter var spilt.

Først var det Claes Kronberg som stjal ballen på høyrekanten, fosset fremover og la knallhardt inn foran mål.

En feilvendt Suleiman Abdullahi fikk en fot på ballen som gikk i en skummel bue mot mål, men Per Kristian Bråtveit hadde grei kontroll på ballen.

Like etterpå lempet André Danielsen en ball inn på bakre stolpe. Der sto Abdullahi, som på direkten slo hardt inn foran mål.

På tre-fire meter fikk Mathias Bringaker en fot på ballen, men den gikk via et Haugesund-bein og en centimeter over tverrliggeren bak en utspilt Bråtveit.

…før Haugesund gjorde det

Men idet hjemmefansen begynte å tro på at Viking skulle ta ledelsen, smalt det i andre enden av banen. Et langt innlegg på bakre stolpe fant Alexander Stølås på bakre stolpe.

Han la ballen inn til Torbjørn Agdestein som var så umarkert at man skulle tro Viking-spillerne trodde spillet var blitt avblåst. Agdestein, som nesten kunne valgt å spasere ballen i mål, bredsidet den enkelt i mål. 1-0 til Haugesund.

Viking fortsatte å ha mest ball mot et relativt lavtliggende Haugesund, og etter en halvtimes spill tråklet Claes Krongberg seg gjennom gjestenes forsvar og fikk avsluttet med tåspissen – like over tverrliggeren.

Bringaker ga balanse i regnskapet

Det var i det minste et varsko om hva som skulle komme. For like etterpå skulle uttellingen komme også for Viking. Karol Mets forsøkte seg på en volley da en klarering fra et hjørnespark dalte ned i beina hans.

Skuddforsøket var så dårlig at det i stedet ble en fantastisk pasning til Mathias Bringaker som overrasket hele Haugesund-forsvaret. Unggutten var på rett sted til rett tid, og kunne bare styre ballen videre inn i målet. 1-1 og like langt etter 35 minutter.

To kjappe fra Abdullahi

Etter hvilen var det nesten bare ett lag på banen. Viking kjørte kampen, men stanget og stanget. Så, etter 70 minutter, kom den berømte ketsjupeffekten.

Samuel Adegbenro spilte elegant vegg med landsmann Abdullahi, og kom alene med keeper fra skrått hold.

Han skjøt selv, og Bråtveit reddet. Returen gikk imidlertid rett i beina på Abdullahi, som enkelt kunne plassere ballen midt i mål. 2-1 til Viking.

På det påfølgende angrepet var Haugesund svært nære å utligne på direkten på et lavt innlegg fra høyre – men det var i stedet Viking og Abdullahi som skulle få sitt andre mål på to minutter.

Björn Daniel Sverrisson løftet en lang ball over Haugesund-forsvaret. Lynkjappe Abdullahi parkerte samtlige motspillere før han lobbet ballen elegant over en utrustende Bråtveit. 3-1 til Viking.

Haugesund reduserte

Haugesund flyttet frem laget og satte inn en sluttspurt, men Viking så ut til ha god kontroll på det som kom – helt til det gjenstod fire minutter av ordinær tid.

Sondre Tronstad fintet seg nydelig inn i feltet fra venstrekanten og la inn til Agdestein, som fra fem meter bredsidet inn 3-2. Plutselig var det liv i kampen igjen.

Og FKH hadde virkelig fått blod på tann nå. Like etter reduseringen fikk de frispark helt på kanten av 16-meteren.

Nær FKH-utligning

Haris Hajradinovic skrudde frisparket i lengste stolpe og ut i et Viking-bein før ballen til slutt gikk ut til corner.

Mathias Bringaker kunne satt spikeren i kista på en kontring på overtid – men ungguten ble for ubesluttsom og gikk seg fast.

Haugesund flyttet opp keeper Bråtveit på kampens siste hjørnespark i et forsøk på å få utligningsmålet – men Viking fikk ballen unna og kunne like etterpå slippe ut en lettet jubel for tre poeng og årets første seier på Viking stadion i vestlandsderbyet mot FKH.

Les også

 1. Slik spilles den tredje cuprunden

 2. Kragseth: - Jeg ser masse muligheter

 3. Birkir Bjarnason skjøt Basel til nytt seriegull

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Viking FK
 3. FK Haugesund