Fotball

«Det er drøyt når en trener prøver å slutte fire ganger før han faktisk får det til»

SUPPORTERBLOGG: Tore Asheim skriver om bråket som preger Haugesund før oppgjøret mot Viking.

TRAKK SEG: Mark Dempsey er ferdig som trener i Haugesund.
  • Tore Asheim

Det har vært en innholdsrik uke i norsk fotball. Først blir det klart at nedrykkstruede VIF ansetter Ronny Deila som trener etter endt sesong, i tillegg til det merkelige trekket med å forfremme Kjetil Rekdal til sportsdirektør. Enkelte pekte på det harmoniske forholdet en har i Haugesund mellom Jostein Grindhaug og Mark Dempsey. Vel, helt til i går, når det ble fullstendig kaos i bryggelandsbyen.

I motsetning til VIFs prestasjoner i år har FKH fremstått som det reneste mønsterbruket, både sportslig og internt, men dette har tydeligvis bare vært tilsynelatende. Det er drøyt når en trener prøver å slutte fire ganger før han faktisk får det til, og det er enda drøyere når lederen i klubben sier at dette kom som lyn fra klar himmel.

Les også

Viking møter trøblete Haugesund: – Det kan slå ut begge veier

(Krever innlogging)

Fremstår som vanskelig

Det som også er overraskende er at forholdet mellom Grindhaug og Dempsey har raknet såpass spektakulært som det har gjort. Jostein Grindhaug har alltid fremstått som en bra mann, men det kan virke som om han fremdeles tror at han har hatt ansvaret for de områdene Dempsey har hatt ansvar for. Det er smått absurd å lese at Dempsey har blitt utelatt fra møter som går på spillerlogistikk, selv om han rett nok er hovedtrener og ikke manager.

Tore Asheim, Viking

Det skal selvsagt tas med at Dempsey fremstår som noe vanskelig å ha med å gjøre, og det er lett å se for seg at Jostein Grindhaugs stil har tråkkket ham noe på tærne. Selv om Grindhaug nødvendigvis ikke har ment noe vondt med det. Mark Dempsey virker som en utrolig emosjonell type.

Les også

Dempsey: - Jeg følte at min posisjon i klubben ble undergravd

Tror FKH går på en smell

Når det gjelder FKH-ledelsens håndtering av dette når nyheten først var ute, den irakiske informasjonsministeren kunne gjort en bedre jobb enn Eirik Opedal. Det er ingen tvil om at Mark Dempsey er en solid vinner på den fronten i etterkant. Han gikk knallhardt ut, Opedal fomlet og klønet til sine uttalelser, og Dempsey fremstår som den ene med et snev av troverdighet i etterkant. Vi har ikke hørt et ord fra Grindhaug i skrivende stund, men det er kanskje den eneste tingen FKH har gjort riktig oppe i alt dette. Grindhaug kunne fort gjort vondt verre.

Det er uansett lett å spekulere fra Stavanger, vi er bare på utsiden og ser mot nord, men for meg hersker det uansett liten tvil om at FKH vil gå på en solid smell her. Samtidig som Molde og Ole Gunnar Solskjær vil få en solid forsterkning i løpet av kort tid. Det viser faren i å forfremme en trener til å bli sportsdirektør, når denne har vansker å løsne grepet på de tingene han hadde ansvar for tidligere. Det vil en også se i VIF når Kjetil Rekdal blir Ronny Deilas “sjef” i januar neste år. Spørsmålet er hvilken liga det blir i.

Les også

Nå kuttes det i Viking: Fire har mistet jobben

(Krever innlogging)

Mye usikkerhet

Det viktigste oppe i alt dette er selvsagt hvordan det påvirker Viking at det er kaos i Haugesund. Det har sjeldent vært et bedre tidspunkt å møte laget på. Viking må vinne lørdagens kamp for å få en luke på nettopp FKH, og selv om vi er i et økonomisk kaos er det sportslige relativt stabilt.

Selv om Dempsey gir sin assistent gode skussmål og den eneste han takker med navn, det er ikke en lett situasjon for hverken trenere eller spillere. Til det hersker det altfor mye usikkerhet rundt det hele. Spillerne var lojale mot Dempsey, de ville ha ham med videre, men ledelsen i FKH var uenige med dem i dette.

Dette er rett og slett en anledning vi ikke kan la gå fra oss. Og dermed er det en selvfølge at det er nettopp det vi gjør, vi vil la denne anledningen gå fra oss og FKH passerer oss på tabellen.

Les også

  1. «Jeg har ikke troen på en god Viking-høst»

  2. «Jeg klarer ikke å akseptere at Viking må ha kunstgress»

  3. «Norsk fotball har godt av bredere eierskap»

  4. «Det er rett og slett en bortimot umulig oppgave å skulle fikse Viking»

Les mer om

  1. Supporter
  2. Viking FK