Mener norske trenere er dømt til å få trøbbel

Henning Berg håper likevel Ole Gunnar Solskjær får lov til å bygge opp Cardiff slik han vil.

UTENFOR NORDEN: Henning Berg tok sin andre jobb som trener utenfor Norge. I Legia Warszawa har han suksess. Her på trening sammen med Kaz Sokolowski, Branns tidligere assistenttrener, som han tok med seg til Polen.

WARSZAWA (Aftenposten.no): Henning Berg vet det meste om hvordan det er å komme til en kaotisk fotballklubb. Hans periode i Blackburn varte i 57 dager. Forholdene i Blackburn både blant spillere og eiere var turbulente.

Hans gode venn og trenerkollega Ole Gunnar Solskjær har opplevd litt av det samme etter at han tok over Cardiff. Eksentrisk eier og en spillergruppe som han ikke har valgt selv. De to er ikke de eneste norske trenerne som har tatt over klubber som har slitt.

Skandinavisk problem

Ståle Solbakken tok over FC Köln, klubben var i krise både på tabellen og økonomisk. Det var smått kaotisk i kulissene. Det ble en kortvarig affære for mannen fra Grue. Senere tok han over Wolverhampton. Nok en klubb i sportslig krise. Det gikk heller ikke.

Les også

Her er en norsk trenersuksess

— Kommer du som trener fra Skandinavia får du ikke tilbud fra en europeisk toppklubb med en gang. Da blir det ofte vanskelig. Å ta over en klubb midt i sesongen er også alltid vanskelig, sier Henning Berg til Aftenposten.no.

Håper Solskjær får tid

Han har selvfølgelig fulgt med sin gamle lagkamerat fra både Manchester United og landslaget etter at han tok steget fra Molde til Cardiff.

— Vi får håpe at Ole Gunnar blir i Cardiff og at han får muligheten til å bygge opp laget slik han vil. Hvis Cardiff beholder ham, blir det mer tilsvarende en situasjon som han hadde i Molde. Han vil ha et lag som skal kjempe i toppen av Championship og som skal vinne tre av fire kamper, i stedet for å vinne en av fire kamper. Det er en ganske stor forskjell, sier Henning Berg.

Etter nedturen i Balckburn tok Henning Berg jobben som trener for den polske toppklubben Legia Warszawa. Polsk fotball holder ikke samme standard som de store ligaene i Europa. I Polen har han tatt over en fotballklubb og ligger an til å vinne seriemesterskapet. Han har hatt en slags suksess.

— Det hjelper alltid å vinne fotballkamper, sier Henning Berg til Aftenposten.no.

SPORTSDØGNET: