Fotball

Viking-spillerne: - Vi fortjente utskjellingen

Viking-spillerne var ikke høye i hatten dagen etter fadesen mot Stabæk. De beklager innsatsen og mener Kjell Jonevrets utskjelling var helt på sin plass.

 • Kurt Arne Nilssen

JÅTTÅVÅGEN (Aftenbladet): — Absolutt! Vi fortjente det alle sammen og vi er veldig skuffet over det vi presterte, sier Yann-Erik de Lanlay til Aftenbladet.

Spillertroppen startet mandagen med en videogjennomgang av Stabæk-kampen. Det de fikk se, var ikke oppløftende. Kampplanen ble enkelt og greit liggende igjen i garderoben.

Hvor naivt går det an å opptre? Jeg er flau, bare flau. Spillerne har sviktet hele Viking .

Feilpasningene florerte, mottakene var under enhver kritikk, og gang på gang fikk spillerne brudd imot seg.

I pausen ble det gjort et nytt forsøk på å få spiller til å omstille seg, kutte ut småspillet og spille enklere på den vanskelige grasmatten. Men også i andre omgang ble planen liggende igjen i garderoben. Dermed skjedde det som til slutt måtte skje. Stabæk fikk hull på byllen og sikret seg dermed alle tre poengene.

Les også

Sjekk Hoseth-tabben som førte til nytt Viking-tap

Les også

«Få tegn til at Viking-spillerne behersker den nye spillestilen»

Rasende

Det fikk Jonevret til å rase etter kampen. I garderoben fikk spillerne virkelig kjenne på Viking-trenerens vrede. Den ellers så sindige svensken fortsatt med å ta et flammende oppgjør med spillerne gjennom media.

Les også

Jonevret: - Jeg er rasende, spillerne sviktet alle

— Hvor naivt går det an å opptre? Jeg er flau, bare flau. Spillerne har sviktet hele Viking , var noe av det Jonevret meldte etter kampen.

VIDEO: SE JONEVRET I INTERVJUSONEN ETTER STABÆK-KAMPEN:

Alle spillerne Aftenbladet snakket med mandag mener det var helt på sin plass at Jonevret gikk litt av skaftet. De mener at kampplanene foran alle seriekampene har vært grundige, og at kampbildet har blitt som forventet, men at de mot Stabæk rette og slett ikke maktet å gjøre det de var blitt enige om.

— Dette er 100 prosent vår egen feil. Trenerne kan ikke klandres for dette. Vi slurvet med pasningene og mottaket helt fra starten av. Det er lov å gjøre feil, men det er ikke lov å gjenta de samme feilene gang på gang. Det er utrolig at vi i løpet av 90 minutter ikke klarer å lære av feilene våre, sier André Danielsen.

Følg oss på Facebook og Twitter

Fortsatt irritert

Mandag var Jonevret fortsatt irritert over hvordan Viking framsto i tapet.

— Jeg følte spillerne tok selvkritikk allerede i går. Jeg liker ikke å henge ut folk, og jeg bruker normalt sett ikke å gjøre det, men måten vi tapte på irriterer meg noe enormt. Jeg tror spillerne synes det er positivt at jeg ga klar beskjed, sier Jonevret.

— Har de gitt en forklaring på hvorfor de ikke klarte å følge kampplanen?

— Nei. Jeg tror alle har sin egen oppfatning av hvorfor det ikke ble gjort, sier Jonevret.

De Lanlay har følgende forklaring.

— Vi prøvde nok å spille litt for komplisert. Når det ikke fungerte klarte vi aldri å omstille oss, sier kantspilleren.

Yann-Erik de Lanlay synes det er helt greit at Kjell Jonevret skjelte ut spillerne etter tapet mot Stabæk. I likhet med resten av Viking-troppen mener han prestasjonene var så svak at spillerne må ta alt ansvar for det som gikk galt. Foto: NTB Scanpix

I løpet av de neste dagene skal Viking møte Ålgård (onsdag) borte i cupen og Rosenborg (lørdag) hjemme i serien. Mot Ålgård er det kun seier som er godt nok, mens laget også bør ta poeng hjemme mot Rosenborg. Tre poeng etter tre serierunder er bak skjema, spesielt når motstanderne har vært Mjøndalen, Stabæk og Tromsø.I de fire neste seriekampene skal Viking spille tre hjemmekamper, mot Rosenborg, Molde og Odd. Innimellom de kampene venter også en bortekamp mot Sandefjord. Med andre ord et tøft kampprogram.

Danielsen tror spillergruppen er sterk nok til å takle det kraftige tilbakeslaget som kom mot Stabæk.

— Det håper jeg virkelig. Vi kan ikke legge oss ned å død etter en slik kamp. Da hadde jeg vært død mange ganger allerede i løpet av karrieren. Jeg håper alle samme er enormt revansjesugne inn mot de neste kampene, sier Danielsen.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Kjell Jonevret
 3. Viking FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Jonevret: - Jeg er rasende, spillerne sviktet alle

 2. FOTBALL

  Danielsen: - Nå har vi noe å spille for!

 3. FOTBALL

  Viking setter alt på vent

 4. FOTBALL

  Tabbekvoten er full, Iven

 5. FOTBALL

  Stabæk sørget for en skikkelig Viking-nedtur

 6. FOTBALL

  Danielsen: - Dette blir garantert et drama!