Hamoud boikotter lokalavis

<p>Mounir Hamoud nekter å uttale seg til Avisa Nordland etter at de trykket Muhammed-bilde.</p>

Fotball, 11. mars 2010 , Privatkamp , La MangaBodø/Glimt - Sarpsborg 08 1-2Mounir Hamoud , Glimt

Det er avisen selv som melder det fredag. Bakgrunnen skal være at avisen har trykket en karikatur av profeten Muhammed. Tegningen viste på et bilde på nyhetsplass i avisen, fra da bodøpolitiet fjernet et banner med tegningen på. Siden dess har Hamoud ikke snakket med avisen. Han skal heller ikke ha forklart sitt standpunkt overfor avisen, men han har informert klubbledelsen.

– Jeg kan bekrefte at Mounir Hamoud har informert oss om sitt syn i denne saken, sier Bodø/Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen til avisen.

Klubben beklager men respekterer spillerens syn.

– Vi synes selvsagt det er beklagelig at en av våre spillere ikke ønsker å uttale seg til lokalavisa. Når det er sagt, så velger vi som klubb å respektere Hamouds syn. Han er en troende muslim og følger sine leveregler. Akkurat det er vi nødt til å akseptere, sier Hansen. Han håper boikotten blir kortvarig.

Sjefredaktør i Avisa Nordland, Jan-Eirik Hanssen, beklager boikotten.

– Vi har ytringsfrihet, og som privatperson har Mounir Hamoud også en rett til ikke å ytre seg. Men som fotballspiller i Glimt har han en offentlig rolle, og det gjør det problematisk at han som spiller ikke ønsker å uttale seg til oss, sier Hanssen.

Avgjørelsen om å trykke bildet av tegningen ble nøye vurdert.

– Vi valgte å trykke bildet ut fra rene nyhetskriterier, sier Hanssen.