Zlatans agent er rasende etter dopingbeskyldninger

— Vi skal stevne ham for retten, sier agent Raiola.

Zlatan Ibrahimovic spilte kamp i går i Champions Le4ague. I dag kom det beskyldninger om at han må ha dopet seg da han spilte i Juventus for ti års tid siden.
  • Kurt B.M. Haugli

Den tidligere svensk friidrettssjefen Ulf Karlsson beskyldte fotballhelten for doping.

Mino Raiola, som er Zlatan Ibrahimovich' agent, er rasende.

— Vi skal stevne ham for retten. Jeg er ingen ekspert på svensk lov, men vi har en advokat. Vi forteller ikke hvem advokaten er. Det vil komme for en dag senere, sier Raiola ifølge Expressen.

- Han er misunnelig

Mino Raiola er den italiensk/nederlandske agenten som har tatt vare på de utenomsportslige forholdene til Zlatan Ibrahimovic siden han var en talentfull spiller i Ajax.

— Det finnes alltid folk som hater. Han er kanskje en tidligere idrettsmann som ikke har lykkes. Han er kanskje misunnelig, raser Raiola til Expressen.

Det var da den tidligere svenske friidrettssjefen Ulf Karlsson skulle snakke på et møte i en idrettshistorisk forening i Värmland at han kom sine, mildt sagt, oppsiktsvekkende påstander. Karlsson var tidligere sjef for det svenske friidrettslandslaget i en periode hvor de til stadighet tok gull i mesterskap.

Det er den svenske avisen nwt.sesom har snakket med den tidligere idrettssjefen etter hans møte i den historiske foreningen.

På dette møtet kom han inn på lagidrettenes forhold til doping. Og det var her påstandene om at den største av alle store svenske fotballspillere, Zlatan Ibrahimovic, må ha dopet seg.

— Lagidrettene er i større grad unntatt fra tester enn de individuelle idretter. Zlatan gikk opp 10 kilo med muskler på et halvår i Juventus. Det er umulig å gjøre på så kort tid. Og Albin Ekdal gikk opp åtte kilo i samme klubb. Jeg tror kulturen levde fortsatt i klubben og de hadde en lege som hadde vært utestengt i 22 måneder, sier Ulf Karlsson til nwt.se.

- Ble dopingtestet 15-20 ganger

Agent Raiola avviser alle disse antydningene om at Zlatan skal ha dopet seg i sin tid i Juventus.

— Dopingsaken i Juventus var over allerede da Zlatan dukket opp. Vi hadde mange dopingkontroller i Juventus. Zlatan ble testet mellom 15 og 20 ganger. Alle ble testet hele tiden. Juventus var satt under et mikroskop, sier Raiola til Expressen.

Også i det svenske fotballforbundet har de reagert kraftig på påstandene til den tidligere svenske friidrettstoppen.

— Det høres helt absurd ut og det er en veldig, veldig alvorlig anklage, sier Niklas Bodell, pressesjef i det svenske fotballforbundet, til Expressen.

Les mer om Ulf Karlssons påstander her:

Les også

Svensk friidrettssjef: - Zlatan var dopet

Zlatan spilte i går kamp for Paris Saint-Germain mot Manchester City i Champions League. Han ble sentral da også:

Les også

Stjernene klønet det til i Champions League: - En rotekveld uten like

Se Zlatans beste mål fra karrieren i Frankrike:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport. Der kan du bli med Tjærnås på slåsskamp og høre vurderingen av Zlatan & co. sine sjanser i Champions League-finalespillet: