Bekreftet: Håvard Nordtveit klar for Premier League-klubb

Landslagsspiller Håvard Nordveit er klar for West Ham.

Håvard Nordtveit i aksjon for Norge mot Estland.

Håvard Nordveit er klar for West Ham. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

25-åringen har skrevet under en femårskontrakt med London-klubben, som endte på 7. plass i årets Premier League.

Håvard Nordtveits kontrakt med Borussia Mönchengladbach går ut etter sesongen, og nordmannen er nå bekreftet klar for West Ham.

— Det har alltid vært en drøm for meg å spille i Premier League. Nå har jeg fått muligheten i West Ham, og jeg kan ikke vente med å komme i gang,sier Nordtveit i pressemeldingen fra klubben.

Les også

Martin Samuelsen ble West Ham-helt på straffespark

Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at Nordtveit skal ha vært nære en overgang til West Ham. Den norske landslagsspilleren legger bak seg seks sesonger i tyske Borussia Mönchengladbach, hvor han etter hvert har blitt en viktig brikke i laget som endte på fjerdeplass i Bundesliga denne sesongen.

Gjennom vinteren har det vært rapportert at flere tyske og engelske storklubber skal ha vært interessert i Nordtveit. Borussia Dortmund skal ha vært en het kandidat, men valget falt altså på West Ham.

— Jeg hadde mange andre tilbud, både fra toppklubber i Tyskland og andre Premier League-klubber. Men jeg fikk en veldig god følelse da jeg var på besøk i London i vinter og møtte West Ham-manager Slaven Bilic. Det er alltid en risiko, men jeg er trygg på at jeg har gjort det rette valget, forteller Nordtveit til Haugesunds Avis

Håvard Nordtveit (øverst) har 28 landskamper for Norge.

— Dette laget har noe spesielt, en moral i gruppa som jeg tror jeg kan passe inn med. Jeg vil jobbe hardt for forhåpentligvis å få gode øyeblikk i West Ham, sier Nordtveit til West Hams nettside.Nordtveit bekreftet i mars at han var ferdig i Mönchengladbach etter sesongen. Allerede da hintet han om overgang til West Ham og England.

Nordtveit, som tidlig i karrieren spilte i Arsenal, blir lagkamerat med nordmannen Martin Samuelsen, samt en av årets største kometer i Premier League, Dimitri Payet.

— Payet er en fantastisk spiller. Han kan gjøre en forskjell på banen, og jeg gleder meg til å møte ham og oppleve kvalitetene hans, sier Nordtveit.

Vi oppdaterer saken!