Fotball

I kveld straffes Kroatia for bråket mot Norge: - Det er tragisk

Toppkampen i mellom Kroatia og Italia i Norges gruppe spilles for tomme tribuner.

UTEN TILSKUERE: Kroatias Niko Kovacs takker Per-Mathias Høgmo for kampen Norge tapte 1-5. Tilskuere kom med rasistiske tilrop og kastet objekter under kampen, og derfor må kveldens oppgjør mellom Kroatia og Italia spilles for tomme tribuner i Split.
  • Sjur Magnus Bergstrøm
På grunn av tribunebråk og rasisme, blir kampen mellom Kroatia og Italia spilt med tomme tribuner. Her fra lagenes kamp i november.

Samtidig som Norge møter Aserbajdsjan i kveld, er det toppoppgjør mellom Kroatia og Italia i en kamp som kan bety mye for utfallet i gruppe H. Med seier går Italia forbi Kroatia som nå står med 13 poeng. Norge har ni.Å møte Kroatia borte betyr vanligvis at en heksegryte venter deg, men det slipper Italia. Kampen skal spilles for tomme tribuner etter at tilskuerne kom med rasistiske tilrop og kastet objekter under 5-1-seieren mot Norge 28. mars.

— Det er tragisk for fotballen og folket vårt at fansen ikke får lov til å komme på arenaen. Derfor blir det ikke en fornøyelig kamp, men vi skal ikke komme med noen unnskyldninger om vi ikke får med oss et godt resultat, sier Kroatias trener Niko Kovac ifølge Reuters.

Les også

Kroatia straffes for tribunebråk og rasisme mot Norge

100% Sport sin ekspert Lars Tjærnås tror imidlertid ikke at det vil påvirke kampen at den spilles uten tilskuere.

— Jeg tror ikke det har all verden å si at den spilles for tomme tribuner. Det er så gode og rutinerte spillere på begge lag at de takler rammer som er uvanlige og jeg tror taktiske disposisjoner og enkeltspilleres egenskaper er viktigst uansett, sier Tjærnås til Adresseavisen.

Han spår en jevn affære mellom lagene.

— Kroatia har imponert meg mest, men Italia er gode til å spille på resultat, så jeg mener uavgjort er sannsynlig.

Tviler på topp to for Norge

Tjærnås tror heller ikke at utfallet i deres kamp vil ha stort å si for Norge. Han mener det ikke er defensivt, men realistisk, å si at Norge må satse på tredjeplassen som gir playoff og at både Italia og Kroatia vil være foran når alle ti kampene er ferdigspilt.

Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås.

— Vår gruppe er veldig lett å lese. Den har delt seg i tre. Kroatia og Italia er for gode for de fire andre. Norge og Bulgaria er bedre enn de to svakeste, men dårligere enn Kroatia og Italia. Derfor er det realiteten at det er tredjeplass og playoff vi må sikte mot. Den har vi et godt grep om fordi vi har vunnet de "riktige" kampene mot de svakeste lagene, samt hjemmekampen mot Bulgaria. Den fordelen mister vi hvis vi avgir poeng mot Aserbajdsjan. Det er rett og slett en kamp vi MÅ vinne, sier han.

Les også

Ødegaard: - Ullevaal-publikummet er utrolig viktig for oss

Forventer tøff kamp

De aller fleste forventer at Norge skal få en enkel oppgave hjemme mot Aserbajdsjan. Gjestene står med kun tre poeng etter halvspilt kvalifisering og da lagene møttes i Aserbajdsjan vant Norge fortjent 1-0 etter scoring av Håvard Nordtveit.

Nei, jeg tror ikke vi får det lett mot Aserbajdsjan. De var godt organisert og fysisk robuste da vi møtte dem i Baku. Vi har heller ikke vært gode til å spille ut lag som ligger lavt mot oss og der vi må styre kampene, sier Tjærnås.

Oppskriften til seier har han klar:

— Hvis vi har tempo med ball, samt at vi er gode i omstilling mellom angrep og forsvar slik at vi hindrer kontringer, tar vi dem og henter tre viktige poeng.

Les også

  1. Norge må vinne for å holde liv i drømmen om EM-plass

  2. Derfor mener RBK-treneren at Søderlund og Helland bør starte

  3. Høgli vil plage topplagene utover høsten

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Kroatias herrelandslag fotball
  3. Italias herrelandslag fotball