United slår tilbake, mener Real Madrid rotet med papirene

Real Madrid skylder på United. United skylder på Real Madrid. Her er Uniteds forklaring på overgangen som aldri ble noe av.

SKYLDER PÅ HVERANDRE: Manchester United slår tilbake mot Real MAdrid etter at den spanske klubben ga United skylden for at det ikke ble noen overgang for David de Gea.
  • Kjetil Flygind

David de Gea til Real Madrid. Keylor Navas andre veien. Pluss en haug av penger.

Det virker som om alt skulle gå i orden.

Men ting drøyde. Hva var det egentlig som skjedde da hele greia gikk i vasken og overgangen strandet?

Første bud kom ved lunsjtid mandag

Real madrid skylder på Manchester United. Her kan du lese hva den spanske storklubben mener er årsaken til at det ikke ble noen handel.

Tirsdag kveld kom Manchester United med en uttalelse på sine nettsider om hva de mener er grunnen til at det ikke ble noen overgang på De Gea.

Keylor Navas var en del av David de Gea-avtalen. Som ikke ble noe av.

— Manchester United tok ikke kontakt med Real Madrid for å selge David de Gea. Og vi mottok ikke noe bud før i går (mandag). Ved lunsjtider i går kom det første budet. Vi ble enige om en avtale, som inkluderte at Keylor Navas gikk motsatt vei. Avtalene var avhengige av hverandre, skriver United.

Klokken tikket mot deadline

Manchester United beskriver videre at Real Madrid i de neste timene var ansvarlige for papirene som handlet om De Gea, navas og Real Madrid. Manchester United hadde bare ansvaret for Manchester Uniteds egne pdokumenter.

— Manchester United sendte fra seg overgangspapirene for begge spillerne klokken 21.42 (norsk tid). Real Madrid returnerte De Geas papirer til Manchester United, dog uten siden med signaturen, klokken 23.32. Klokken 23.40, bare minutter før overgangsvinduet stengte, kom papirene tilbake, men da med store endringer. Det gjorde at overgangen ble satt i fare, fortsetter Manchester United.

— Klokken 23.55 mottok Manchester United papirene som trengs for å annullere De Geas kontrakt fra Real Madrid. På dette tidspunktet hadde vi ikke mottatt papirene på Navas.

Mener de sendte fra seg alt innen fristen

— Klokken 23.58 sendte Manchester United fra seg avtalen, og den ble lastet opp i TMS (Transfer Matching System) og godkjent. Alt ble gjort før fristen.

Stt fra Manchester er dette grunnen til at det aldri ble noen avtale:

  • Real Madrid lastet ikke opp De Geas papirer i TMS i tide.
  • Real Madrid ikke lastet opp papirene til De Gea til den spanske ligaen i tide. Ifølge rapportene ble det gjort først 28 minutter etter fristen.

Henrykte over at De Gea blir

— Det faktum at Manchester United leverte papirene i tide, ble bekreftet av FA (det engelske fotballforbundet). De tilbød seg å støtte oss i en eventuell diskusjon med FIFA. Det takket klubben ja til.

— Manchester United opptrer ryddig og effektivt i sine overgangssaker. Klubben er henrykt over at David de Gea forblir Manchester United-spiller.

Så hvem har egentlig skylden for at det aldri ble noen overgang?

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk