- Vi må se på kvalik som en veldig positiv ting

Håkon Opdal håper det blir noe å juble for søndag kveld.

Dersom Mjøndalen taper mot Viking, spiller det ingen rolle hva som skjer i Kristiansand. Dersom Mjøndalen tar ett poeng, har Start tre mål å gå på dersom det blir tap mot Molde.
  • Mats Slaastad Birkelund

MOLDE — START KL. 18.00:

Søndag møtes Start og Molde på Sparebanken Sør Arena. Samtidig spiller Mjøndalen borte mot Viking. Sørlendingene er ett poeng foran Vegard Hansens gutter, og er dermed i førersetet med tanke på kvalikplassen.

Dersom Mjøndalen taper mot Viking, spiller det ingen rolle hva som skjer i Kristiansand. Dersom Mjøndalen tar ett poeng, har Start tre mål å gå på dersom det blir tap mot Molde.

Vinner Start, spiller det ingen rolle hva Mjøndalen skulle finne på i Stavanger.

Les også

Følg Starts nederykksdrama minutt for minutt

— Vi må se på kvalik som en veldig positiv ting hvis vi klarer å få det. Dersom man klarer å komme godt ut av noe sånt, blir det alltid en veldig positiv slutt på en dårlig sesong. Da vil man kanskje ikke sitte igjen med et så dårlig inntrykk som man hadde hatt med en 13. plass, sier Opdal.

LEVENDE VEGG: Gang på gang denne sesongen har Starts målvakt, Håkon Opdal, reddet poeng for gultrøyene – og fredagens kamp mot Mjøndalen var intet unntak.

God erfaring fra kvalikSisteskansen har selv vært involvert i én kvalik. I 2002 satt han på benken i begge kampene da Brann vant 2-1 over Sandefjord sammenlagt, og sikret seg videre spill i eliteserien.

Har du fått med deg disse entusiastiske italienerne?

Les også

Her synger tusenvis av italienere RBK-sangen i Torino

— I 2003 gikk det vesentlig bedre. Det svingte litt til å begynne med da også, men vi kom etter hvert i form. I 2004 vant vi cupen og tok medalje i serien. Det snudde fort da det først snudde, sier Opdal.

Viking har lovet Start hjelp i sin siste seriekamp søndag.

— Viking er et godt lag, og de har nok lyst til å avslutte med stil på hjemmebane de også. De har vært gode hjemme i år, og de har vel en plass i Europa å spille for. Jeg tror ikke de holder noe tilbake, sier Opdal.

En legendes siste kamp

Molde-veteranen Daniel Berg Hestad ble den store helten da Molde vant 2-1 mot Celtic torsdag. Nå er det Start som venter for 40-åringen, i det som er hans siste kamp i eliteserien. Midtbanespilleren fikk også sin første kamp for Molde mot nettopp Start som 17-åring i 1993. Jeg ba på mine for å kunne være med i denne kampen her. Ole Gunnar ville at jeg skulle reise hjem egentlig, og pleie gamle, trøtte bein til Fenerbache, men jeg må være med i den siste kampen, og så kanskje jeg får meg noen minutter, sier Hestad i et intervju til Moldes hjemmeside.

— Det blir nok litt vemodig og spesielt etter den kampen, men jeg har ikke tenkt så langt ennå. Vi får se hvordan det blir etter hvert, sier han.

Molde har muligheten til å ta fjerdeplassen i eliteserien, dersom de får resultatene med seg søndag.

— Lillestrøm kan ta Odd, og Mjøndalen er desperate etter poeng mot Viking, så det er mulig. Vi må bare gjøre jobben vår, så ser vi hva det blir, sier Hestad.

Sannsynlig Start-lag (4-4-1-1): Håkon Opdal – Alex De John, Michael Christensen, Jørgen Hammer, Rolf Daniel Vikstøl – Ole Martin Rindarøy, Kristoffer Ajer, Henrik Breimyr, Espen Børufsen – Andreas Hollingen – Mads Stokkelien.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk