Fotball

Tre Ørn-spillere i bruttotroppen til VM

Fortsatt med i kampen før 35 blir til 23.

VM-AKTUELL: Trondheims-Ørns Guro Reiten er en av tre Ørn-spillere som kan ende opp med VM-spill i sommer. Foto: GLEN MUSK

  • Christian Skare Stendal

Trondheims-Ørns Inger Ane Hole, Guro Reiten og Lisa-Marie Karlseng Utland har alle spilt seg inn i VM-diskusjonen det siste året.

Og da landslagssjef Even Pellerud offentliggjorde bruttotroppen til sommerens VM i Canada torsdag ettermiddag, var alle tre med i den 35 spiller store troppen.

35 skal bli til 23 i den endelige troppen som tas ut 7. mai.

Følsom venstrefot

— Det er flott og fortjent. Alle de tre spillerne har noen x-faktorer som gjør at de helt naturlig er interessante for en VM-tropp, sier Ørn-trener Trond Schjølberg til adressa.no.

Han vil ikke spekulere i om de faktisk får en VM-billett, men er raus i sin beskrivelse av spillerne.

— Inger Ane er en meget sterk duellspiller, og er taktisk klok i den defensive jobben. I tillegg er hun sterk både på offensive og defensive dødballer, sier han om midtstopper Hole.

Om midtbanespiller Reiten sier Schjølberg:

— Guro har noe veldig få spillere har. Hun er veldig fotballsmart og skjønner hva det dreiser seg om. Hun har en av de mest følsomme venstreføttene i norsk damefotball, og er på vei til å komme i veldig god form nå.

Landslagssjefen kommer

Den ferskeste av landslagsspillerne, Lisa-Marie Karlseng Utland, får skryt for sin råskap.

— Hun har hatt en fantastisk vinter, der det har vært fremgang hele tiden. Lisa har en tøffhet i boksen, er uredd på en slik måte at motstanderne må ta hensyn til henne. De synes det er vondt å møte henne, og kan komme inn både for å holde unna på dødballer, men også om man trenger mål på dødballer. Det er ingen i troppen som er lik henne, hun er noe helt for seg selv, sier Schjølberg.

Landslagssjef Even Pellerud er ringside når Trondheims-Ørn tar imot Røa på lørdag.

— Jeg håper de vet å vise seg frem da. Selvfølgelig kommer de til å gjøre det, det er ingen grunn til noe annet. Jeg forventer at de fortsetter å spille like bra som de har gjort hittil, sier Ørn-treneren.

  1. Les også

    Her er Norges bruttotropp til Canada-VM

Les mer om

  1. Kvinnelandslaget fotball
  2. Trondheims-Ørn