Fotball

Moldskred: - Det hjelper ikke om jeg halshugger noen

Morten Moldskred (35) får ros for måten han har taklet kontraktsvrakingen i TIL — og er høyaktuell som spiss i den viktige kampen mot Viking.

Morten Moldskred.
 • Lars Eidissen

35-åringen kunngjorde selv denne uken at det ikke blir ny kontrakt med TIL etter årets sesong, med et innlegg på Instagram. I går snakket han med pressen for første gang etter nyheten ble kunngjort.

— Jeg er ikke forbanna i det hele tatt. Selvfølgelig blir jeg lei meg, men slik er det, sier Morten Moldskred.

— Uansett hva jeg sier og mener hjelper det ikke om jeg halshugger verken den ene eller den andre. Det gagner ingen, fortsetter veteranen - som altså går inn i sine siste uker som TIL-spiller.

Les også

– Lær av Sigurd Rushfeldt

Imponerte

I Bård Floviks seks kamper som TIL-trener har Moldskred kun vært på banen i 113 minutter fordelt over tre kamper.

Men nå seiler han opp som en overraskende utfordrer til en spissplass i 4-4-2-formasjonen som TIL testet i treningskamp mot Lillestrøm, og holdt seg til på formasjonstreningen i går.

— Morten scoret vel 11-12 mål og var ekstremt kvass på treningen i dag. Han synes jeg appellerer til en plass. Han var klinisk. Det var gøy å se på Morten i dag, roser TIL-trener Flovik.

— Det står mellom Runar Espejord og han om rollen sammen med Ondrasek?

— Jeg vil ikke si noe mer enn at Morten aspirerer til en plass. Vi har Gjermund (Åsen) også. Vi har fire spillere som kan løse de rollene, sier Flovik.

Moldskred selv humrer litt over det faktum at han nå kan havne i en spissrolle i TIL helt på tampen av karrieren på Alfheim. I år han har primært bekledd en backrolle.

— Jeg spilte vel spiss for TIL sist i 2009, mener veteranen selv.

Les også

 1. TIL fortsetter satsing på bredde - leter etter Slettmos etterfølger

 2. Espejord forlenger med Tromsø

— Betyr mye

Tross avgjørelsen om at det ikke blir mer spill i rødt og hvitt, betyr det mye for Moldskred at klubben holder seg i eliteserien.

— Selvfølgelig. Jeg har kontrakt med TIL og TIL er der jeg har vært lengst i når det gjelder fotball, kanskje sammen med Hødd. Så det betyr veldig mye at vi berger plassen, sier Moldskred.

— Dette viser hans sterke holdninger knyttet til at han er proff. Han er på jobb. Hvordan ting ser ut i 2016. Så er han på jobb nå og vil levere for TIL. Jeg synes det bare vitner om en strålende fyr, sier Bård Flovik.

Fortsetter uansett

Neste år vil Morten Moldskred uansett spille fotball. Småbarnspappaen utelukker å flytte på seg for å fortsette på høyest mulig nivå. Men også spill lokalt for et klubb på lavere nivå er aktuelt.

— Jeg synes fotball er gøy. Det er derfor jeg holder på med det. Det er ikke fordi jeg skal bli millionær på å spille i TIL, sier Morten Moldskred.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Morten Moldskred
 3. Tromsø IL
 4. Viking FK