Fotball

Drømmescoring sendte Arsenal videre

Tomas Rosicky fant frem skuddfoten.

Tomas Rosicky fikk drømmetreff og smalt inn en herlig volley.

Brighton 2-3 Arsenal

Theo Walcott scoret sitt første mål for Arsenal på over ett år da klubben tok seg videre i FA-cupen med 3-2-seier borte over Brighton søndag kveld.

Midtbanespillerens siste scoring for Arsenal kom 1. januar 2014. 1-0-scoringen til Walcott kom allerede etter 1.29 minutter og var en skikkelig kalddusj for hjemmefansen. Calum Chambers raidet på høyresiden, og Walcott tok vare på innlegget hans på forbilledlig vis. Han brukte en berøring for å få ballen under kontroll, og på den neste satte han ballen utakbart i det lengste hjørnet bak Brighton-keeper David Stockdale.

Scoringen var en forsmak på det som skulle komme. Det var klasseforskjell på lagene i 1. omgang, og Arsenal-keeper Wojciech Szczesny var knapt borti ballen de første 45 minuttene.

Vakker

2-0-scoringen til Arsenal var også vakker. 24 minutter var spilt da tsjekkeren Tomas Rosicky fant Mesut Özil med en presis pasning inn i 16-meteren— Tyskeren var sikkerheten selv og scoret enkelt.

Få trodde at mesterskapsserielaget Brighton ville heve seg etter pause etter den leksjonen de fikk av Arsenal i 1. omgang.

Likevel var det akkurat det som skjedde. Kun fem minutter var spilt av 2. omgang da Chris O'Grady reduserte.

Perle

10 minutter senere økte Arsenal ledelsen. Nevnte Rosicky kombinerte med Olivier Giroud, og han mottok ballen fra franskmannen på utsøkt vis. Rosicky knallet ballen i mål på et nydelig volleyskudd.

Brighton reduserte på ny kvarteret før slutt, og denne gangen var det spissen Sam Baldock som leverte varene.

Nærmere kom ikke Brighton, og det var også helt greit. Arsenal var det klart beste laget og vant fortjent. Etter mannefall fra toppklubbene seiler Arsenal opp som en av favorittene til å vinne årets FA-cup. (©NTB)

Les også

  1. Innbytteren reddet West Ham fra flause

  2. Boltons reservekeeper stoppet Liverpool

  3. Chelsea raknet - tapte mot lag fra tredje nivå

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Brighton & Hove Albion FC
  3. Arsenal FC
  4. FA-cupen