Fotball

– Han er svært nære serielaget

<p><strong>LA MANGA (h-a.no):</strong> Tom Nordlie mener Aleksander Melgalvis nå er svært nære en plass i førsteelleveren, men mot Alta i går måtte brumunddølen nøye seg med 18 minutter som innbytter.</p>

Aleksander Melgalvis Foto: Rune Steen Hansen

  • Rune Steen Hansen

Christian Aas og Petter Tiller Hansen er hovedkonkurrentene til Aleksander Melgalvis om indreløperposisjonene på Kongsvingers midtbane. I kampen mot Alta på La Manga i går ettermiddag, var det Melgalvis som måtte starte på benken i en merkelig kamp som Alta vant 2–1. Men minutter som innbytter bekymrer ikke brumunddølen drøye tre uker før seriestart.

– Jeg føler jeg er veldig nære en plass i startelleveren. Og selv om det har vært en stor overgang med mer trening og høyere nivå, føler jeg formen er i ferd med å komme, sier Melgalvis til HA-sporten.

På vei opp

KIL-trener Tom Nordlie bekrefter den følelsen. Han innrømmer at han er imponert over hvordan den tidligere Dala-spilleren har taklet overgangen fra et lavere nivå.

– Han tåler mye trening. Og han tåler tilbakemeldinger. Det ser ut som han er på vei opp igjen nå etter en periode med mye trening. Det er veldig jevnt mellom indreløperne våre. Aleksander er svært nære en startplass nå, sier Nordlie.

Den karismatiske KIL-treneren påpeker også at «Aleks» er en veldig fin fyr som bidrar mye i spillergruppen med sitt humør og positive tilbakemeldinger. På grunn av brumunddølens inntreden i laget føler Nordlie han har fått erstattet Ørjan Berg Hansen som gikk til HamKam.

– Vi hadde hatt plass til Ørjan også, men Aleksander har et utviklingspotensial som jeg liker. Han er god med ballen og flink til å komme i rett posisjon, sier Nordlie.

Rolig Nordlie

Selve kampen mot Alta ble en liten nedtur for Melgalvis & co. Alta scoret to mål etter to merkelige misforståelser mellom keeper Tobias Holmen Johansen og midtstopper Gøran Wigum. Da hjalp det lite at KIL var best i begge omganger.

Tom Nordlie var misfornøyd, men behersket etter kampen. Han holdt igjen KIL-spillerne et kvarter mens han opptrådte som lærer, farsfigur, trener og psykolog på en gang.

– Det er for tidlig å ta helt av på sidelinjen ennå, smilte Tom Nordlie i den spanske kveldssola.

Magnus Myklebust scoret Kongsvingers mål i kampen, på en retur etter et skudd fra tidligere HamKam-spiller Olav Tuelo Johannessen.

Les mer om

  1. Fotball 1. div