Sarpsborg i trøbbel etter knusende tap

Kristiansund knuste Sarpsborg på eget gress. Sarpingene falt dermed enda lenger ned i nedrykksstriden.

Kristoffer Zachariassen og Sarpsborg måtte tåle et nytt tap.

Kristiansund – Sarpsborg 08 4–0

Østfoldklubben ligger på en 13.-plass når to eliteserierunder gjenstår. Ned til lagene under streken skiller det kun to poeng.

– Vi ble feid av banen. De skapte overtall mot oss over hele banen. Vi var rett og slett ikke gode nok i dag. Vi fikk ikke fart i beina, noe Kristiansund fikk til, sa en skuffet Sarpsborg-trener Geir Bakke til Eurosport etter kampen.

Bjørn Inge Utvik var som Bakke svært frustrert.

– Vi var rett og slett ikke gode nok i dag. Vi tapte for mange dueller, og det var rett og slett skuffende, sa han.

Kristiansund klatret på sin side til sjetteplass på tabellen, dermed tok Kristiansund-trener Christian Michelsen seg tid til å nyte øyeblikket, med både spillerne og publikum, etter seieren i kulden på hjemmebane.

– Gøy, gøy, gøy! Det er så deilig å se energien og vinnerviljen til guttene, sa Michelsen.

Kampen var den sjette strake på hjemmebane uten tap for KBK. Klubben kan også notere seg åtte scoringer på de to siste hjemmekampene.

Les også

Lillestrøm lever farlig etter nytt tap: – Blir en krig de siste kampene

Kristiansund knuste Sarpsborg på hjemmebane.

Dominerte på hjemmebane

Kristiansund tok ledelsen på eget gress allerede etter 13 minutters spill. Jesper Isaksen scoret sitt andre for sesongen da han etter en målgivende pasning fra Amahl Pellegrino satte inn 1–0.

– Utrolig deilig å få scoring og tre poeng. Det er vel ikke den fineste scoringen, men mål er mål, sa Jesper Isaksen om egen prestasjon etter dagens seier.

Pellegrino, som pådro seg et brudd i håndleddet tidligere i uken, og som måtte spille søndagens kamp med gips, så ikke ut til å bære preg av det. Etter en pasning fra Ibrahima Mbaye avsluttet spissen for vertene og kunne fornøyd se ballen gå inn i lengste hjørne til 2–0.

Ballen så ut til å gå innom gjestenes keeper Alexandre Letellier og ble notert som et selvmål.

Sarpsborg hadde svært få sjanser i første omgang, det nærmeste østfoldingene kom var en heading av Bjørn Inge Utvik som ikke ga resultater.

Les også

Vålerenga klarte ikke å score i vinterland

Økte ledelsen ytterligere

Etter hvilen begynte frustrasjonen for alvor å prege et svært defensivt Sarpsborg. Frustrasjonen ble ikke mindre da Christoffer Aasbak satte inn 3–0 på pasning fra Pellegrino.

Langskuddet gikk over Sarpsborg-keeper Letellier.

Like etter dro Kastrati seg forbi Utvik og fant Sondre Sørli. Han scoret mål nummer fire, og dermed var ydmykelsen for Sarpsborg-laget nærmest komplett.

I neste eliteserierunde møter Kristiansund topplaget Bode/Glimt. Sarpsborg 08 møter Haugesund på hjemmebane.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering