- Ole Gunnar blir tidenes største norske manager

Men Molde-trener Erling Moe er glad han takket nei til jobb i Cardiff.

SA NEI TIL CARDIFF: Erling Moe var en av Ole Gunnar Solskjærs nærmeste medarbeidere i Molde. Han takket nei til tilbudet om å bli med manageren til Wales i januar.
  • Trond Hustad

MOLDE (RBnett.no): I tre år jobbet spillerutvikler Erling Moe tett med Team Solskjær. Han føler med kameratene som har opplevd en sportslig nedtur i Cardiff.

— Jeg synes jo det er veldig synd at det har blitt sånn. Men ute i verden avgjøres alt av resultatene. Jeg mener det ville vært fornuftig av ledelsen å la Ole Gunnar fortsette. Hele staben der er hundre prosent dedikerte fotballfolk og jeg vet de har jobbet døgnet rundt for å få til dette. Jeg er helt sikker på at de ville klart å få dette prosjektet opp og stå med litt mer tid. Trenerteamet er mer enn dyktig nok til å lede Cardiff opp igjen på første forsøk. Det holder Premier League-nivå, mener Moe til Rbnett.

- Hvorfor har de ikke lykkes?

Les også

Solskjær hevder han går frivillig

— Det er vanskelig å svare på siden jeg ikke kjenner hverdagen der i detaljer. Men utskiftningene i stallen har kanskje vært for store i sommer. De har ikke fått laget til å spille den fotballen de ønsker. Samtidig måtte det jo bli en del endringer, det er en konsekvens av nedrykket at stjerner med klausuler forlater klubben. - Du hadde tilbud om å følge Solskjær til Cardiff. Er du glad for at du ikke er arbeidsledig i dag?

— Joda, men for meg var det egentlig aldri aktuelt å ta jobben i Cardiff. Derfor har jeg heller ikke reflektert over den situasjonen som oppstår nå. Jeg synes først og fremst det er synd at så flinke folk ikke får den tida de trenger til å gjøre den jobben de er satt til. Det er trist.

- Hva betyr oppsigelsen for Solskjærs karriere, kan dette ødelegge ambisjonen om å være manager i Premier League?

— Jeg tror ikke dette har noe å si for Ole Gunnar. Han har en stor karriere som spiller i Manchester United og en suksess som trener i Molde. Han tåler å møte litt motgang, og bestemmer selv hvilken vei han tar nå. Etter min mening har Ole alle muligheter til å bli den største manageren i norsk fotballhistorie. Det er jeg helt overbevist om.

- Solskjær har rivalisert med Rosenborg både som spiller og trener. Kan han ende opp som trener der?

Les også

Cardiff-fansen: - Feil av klubben å ansette Solskjær

— Alt er jo mulig i fotball. Men jeg tror ikke det. Nei. - Hva med det norske landslaget?

— Jeg tror både utlandet og landslaget vil være like aktuelt de neste årene som det har vært tidligere. Ole Gunnar er ung som manager, ikke minst hvis du sammenligner med England. Han er flinkere og mer erfaren nå enn da han forlot Molde. Navnet og renommeet som manager er større enn før han dro til Cardiff. Det er mange eiere og ledere i utlandet som fortsatt vil vurdere Ole Gunnar Solskjær. Jeg tror han kan sette seg ned i fred og ro og finne ut om han vil ta litt fri eller om han skal kaste seg over en ny jobb. Så velger han det som er best for seg selv og for familien, sier Erling Moe.