Fotball

Her er Kings råd til Manchester United-aktuelle Isak (14)

Landslagsspissen har selv tilbrakt ungdommen i den engelske storklubben.

Joshua King (til venstre) mener Isak Hansen-Aarøen bør gripe sjansen.

Joshua King har en god følelse før nasjonsligakampen mot Slovenia. Han kunne nesten ikke få skrytt nok av kvaliteten på den siste treningen.

– Det var veldig, veldig, veldig bra, sa han til NTB om fredagens økt på Ullevaal, med trykk på siste «veldig».

– Gutta ser «sharpe» ut, og jeg gleder meg.

Han er forberedt på tøff motstand fra et slovensk lag som er i desperat poengnød etter to uheldige tap i september, men håper at Norge bygger videre på sin imponerende hjemmestatistikk. Norge er ubeseiret hjemme i over to år, har vunnet de fem siste Ullevaal-kampene og har 12–3 i målscore hjemme under Lars Lagerbäck.

– Vi skal prøve å holde det gående i de to kampene under denne samlingen og få med oss seks poeng. For hver seier blir det tøffere for lag å komme hit og prøve å ta poeng. Fortsetter vi slik, vil motstanderne vite at Norge leker ikke på hjemmebane, sier King.

Venter på 14-åring

Lørdag spiller 26-åringen sin 36. landskamp for Norge og prøver å plusse på sine 12 landslagsmål. At han har planer om å være landslagsspiller lenge røper han når på spørsmål om råd til Tromsøs 14-årige stortalent Isak Hansen-Aarøen, som av Manchester United er ønsket til akademiet King selv er et produkt av.

  • Les mer om den mulige overgangen: Norsk Manchester United-kjenner: Dette kan Isak (14) forvente om han signerer
Isak Hansen-Aarøen regnes som et kjempetalent.

– Hvis jeg kunne gått tilbake i tid og fått samme sjansen så hadde jeg gjort akkurat det samme om igjen. Skal jeg gi råd til en ung gutt som får en slik sjanse så er det at jeg ville dratt på sekundet. Jeg ønsker ham all lykke, og forhåpentligvis ser jeg ham på landslaget før jeg gir meg, sier han.

King gir årene i United-systemet mye ære for den spilleren han er blitt.

– Da jeg dro dit var verdens beste trener, Sir Alex, manager i klubben. Jeg lærte en del av ham, men mest handlet det om å stå opp hver dag og trene med de beste talentene i Europa, få riktig kosthold og et godt medisinsk apparat.

Joshua King lærte mye i sin periode i Manchester United.

Han vil ikke være kategorisk om Tromsø-talentets valg.

– Jeg vet ikke om United er riktig for ham. Det kommer an på hans situasjon, og familien må ta en avgjørelse sammen, men når en ung gutt har mulighet til å komme til en klubb i England, eller Nederland der jeg også tror de er flinke, så er det en stor sjanse.

Klubbsuksess

King og hans Bournemouth har kommet meget godt i gang denne sesongen og er i tetsjiktet i Premier League. Sist helg scoret han to mål og var direkte involvert i forspillet til ytterligere ett da Watford ble slått 4–0.

– Vi gjør det sterkt som lag, og jeg er toppscorer i klubben akkurat nå. Jeg og Callum (Wilson) har et fantastisk bra samarbeid på topp, som bare gror og gror, sier King.

Forrige sesong ble han ofte skjøvet ut i en kantrolle han ikke trivdes så godt i, men denne sesongen har King startet på kant bare en gang. Borte mot Chelsea var Wilson enslig spiss. Ellers har de vært to på topp, iallfall fra start.

– Jeg er blitt flyttet ut på kant noen ganger underveis i kampene, ut fra situasjonen, men jeg trives veldig godt i Bournemouth, og jeg gleder meg til å dra tilbake etter landslagssamlingen. Jeg tror vi kommer til å gjøre det veldig bra denne sesongen, sier han.

(©NTB)

Les mer om

  1. Joshua King
  2. Tromsø IL
  3. Manchester United