Fotball

Tung start for Thierry Henry

Tap for Monaco, som nå ligger på nedrykk.

Thierry Henry ble nylig Monacos nye trener. Han fikk en tøff start.
  • Klaus Børringbo

Strasbourg - Monaco 2–1

Thierry Henry fikk kjapt merke at han har en stor oppgave foran seg i Monaco. I sin første kamp som klubbens trener ble det 1-2-tap mot Strasbourg i Ligue 1.

Lørdagens nederlag sendte kriserammede Monaco under nedrykksstreken. Laget fra fyrstedømmet har plukket elendige 6 av 30 mulige poeng.

Monaco jaktet en utligning da Samuel Grandsir ble utvist for å ha en strak fot i ansiktshøyde. Han traff en motspiller i brystet med synlige knotter. Grandsir hadde bare vært på banen i to minutter før han fikk marsjordre i det 66. minutt.

Adrien Thomasson og Lebo Mothiba scoret målene for Strasbourg i det 17. og 84. minutt. Youri Tielemans reduserte for gjestene til ingen nytte på overtid.

Under landslagspausen kvittet Monaco seg med Leonardo Jardim. Portugiseren hadde flere gode år i klubben, deriblant et imponerende ligagull i 2016/17-sesongen, men i høst har Monaco klappet totalt sammen.

  • Drama i Spania: Messi herjet – så måtte han ut med skade

Henrys første

Klubben har de siste årene solgt unna en rekke av stjernespillerne sine, men stallen er fortsatt svært sterk. Det blir Henrys jobb å snu trenden. Hvis ikke blir det snakk om nedrykkstrøbbel for Monaco resten av sesongen. I øyeblikket er det kun målforskjell som holder laget foran sisteplasserte Guingamp.

Jobben i Monaco er Henrys første som hovedtrener. Den tidligere storscoreren slo gjennom som spiller i nettopp klubben fra fyrstedømmet. Senere gikk veien til Juventus, og det var i Arsenal han virkelig ble en verdensstjerne.

Tidligere lørdag vant Paris Saint-Germain hele 5–0 over Amiens. Det ble storseier selv om Thomas Tuchel sparte nøkkelspillerne Neymar, Thiago Silva og Thomas Meunier. Trioen fikk hvile i forkant av mesterligaoppgjøret hjemme mot Napoli onsdag. PSG hadde likevel mer enn nok krutt til å rundspille Amiens.

Full pott

Kylian Mbappé sto bak vertenes 4-0-scoring i det 82. minutt. Det var spissfenomenets niende mål i Ligue 1 i høst. Totalt var det hans ellevte i alle turneringer denne sesongen.

Marquinhos ga PSG ledelsen med et hodestøt etter en corner i det 12. minutt, mens Adrien Rabiot doblet til 2–0 kort tid før pause.

Julian Draxler gjorde hjemmelagets tredje hodemål for kvelden etter 80 minutter. Like etter satte Mbappé inn sitt niende ligamål på bare seks kamper.

Tenåringen Moussa Diaby (19) kom inn fra benken og avsluttet målfesten til 5–0 tre minutter før slutt.

PSG står med 30 poeng og full pott etter ti serierunder. Før landslagspausen satte klubben Ligue 1-rekord med ni strake trepoengere i en sesongåpning.

(©NTB)

Les mer om

  1. AS Monaco