Sykehus: Liverpools tabbekeeper spilte med hjernerystelse da det gikk galt

Kan være forklaring på Liverpool-keeper Karius’ tabber i Champions League-finalen.

En sønderknust Liverpool-keeper etter Champions League-finalen. To av Real Madrids mål måtte han ta skylden for. Nå viser det seg at han spilte deler av kampen med hjernerystelse.

Først kastet han ballen i beina på Benzema. Ballen havnet i målet. Senere glapp han et langskudd fra Gareth Bale inn i mål. Karius var den som ble syndebukken da Liverpool tapte Champions League-finalen 1–3 for Real Madrid 26. mai.

Nå viser undersøkelser ved det amerikanske sykehuset Massachusetts General Hospital at Karius spilte deler av kampen med en hjernerystelse og at denne hjernerystelsen førte til synsforstyrrelser.

Se tabbene her:

Les også

Her er Karius’ beklagelse etter tabbekvelden: – Jeg er uendelig lei meg

Karius ble undersøkt ved det amerikanske sykehuset 31. mai, fem dager etter finalen.

– Symptomer og tydelig tegn på undersøkelsestidspunktet antyder en visuell dysfunksjon og den sannsynligvis oppsto like etter hendelsen, heter det i en pressemelding fra sykehuset.

Ramos igjen

Hendelsen det er snakk om er det øyeblikket Karius får en albue fra Real Madrids stopper Sergio Ramos i bakhodet. Det skjedde i det 49. minutt. I det 51. minutt er det altså at Karius kaster ut en ball som treffer foten til Benzema og triller i mål.

Liverpools medisinske apparat hadde mistanke om at det kunne være snakk om en hjernerystelse. Likevel reiste Karius på ferie til USA etter finalen. Han ble likevel sendt til undersøkelse på en av de fremste ekspertene i USA på hodeskader, dr. Ross Zafonte ved Massachusetts General Hospitbal. Han har årevis med erfaring med hodeskader hos amerikanske fotballspillere.

I meldingen fra sykehuset blir det slått fast at han ikke vil få varige men.

Sergio Ramos fikk også skylden for at Liverpools målmaskin Mohamed Salah måtte gå av banen med skade etter bare en halv times spill.