Fotball

Dristig 20-åring sikret Bryne millionoverskudd

20 år gamle Sander Ystanes sitt straffespark sendt Bryne til kvartfinale i cupen og sikret klubben millionoverskudd.

Klubblojale Sander Ystanes i fremste rekke når Bryne jubler for cupavansement på Jessheim. Fra venstre Omar Fonstad El Ghaouti, Markus Eiane, fysioterapeut Ole Martin Tunheim, Kris Devaux, Einar Tunheim Lye, Igor Spiridonov, Rogvi Baldvinsson, keepertrener Stian Rosseland, trener Alexander Midtsian (skjult), Pål Fjelde, Kristian H. Magnusson, materialforvalter Kurt Gausland, trenerne Even Sel og Ole Hjelmhaug.
 • Egil Ø. Nærland
  Egil Ø. Nærland

Fotball: Vågelige Ystanes meldte seg frivillig da de rutinerte så i bakken under forberedelsene til straffekonkurransen mot Ull/Kisa på Jessheim stadion.

- Jeg hadde tenkt å la en av de etablerte ta byrden, men Sander meldte seg. Da han så på meg med "de" øynene, var jeg aldri i tvil, sier Brynetrener Ole Hjelmhaug til Aftenbladet.

20-åringen var heller ikke i tvil.

– Trenerne plukket ut de fire første og spurte hvem som ville ta den siste. Jeg sa fra, "den vil jeg ta", sier Sandnes Ystanes til Aftenbladet dagen derpå og forklarer.

Les også

Keeperen viste klasse da Bryne tok seg til kvartfinalen etter straffekonkurranse

– Jeg var med på en straffekonkurranse med juniorlaget for noen år siden og meldte meg ikke. Vi tapte, jeg har angret siden. Ikke én gang til, tenkte jeg.

Roser keeperen

– Da ballen gikk i mål, svartnet det nesten, en helt uvirkelig følelse, men glem ikke Igor, det var han som avgjorde, understreker Ystanes og viser akkurat at den siden han er kjent for, gir andre æren.

Og ganske rett, keeper Igor Spiridonov var som Aftenbladet skrev onsdag kveld, den store forskjellen på lagene, ikke bare var han banens beste i 120 minutter, han reddet også to straffespark.

Etter avgjørelsen på Jessheim rant gledestårene hos supporterne, spillerne og støtteapparatet.

Igor Spiridonov var banens beste da Bryne slo Ull/Kisa i cupen.
Les også

Keeperhelten hadde ventet på muligheten: – Endelig fikk jeg sjansen til å redde straffer

 • Fordi Bryne slo Obosligaens mestscorende lag Ullensaker/Kisa og gikk til kvartfinalen sammen med storheter som Rosenborg og Lillestrøm.
 • Fordi nettopp Sander Ystanes fikk oppleve å bli helten.

– Det kan jeg underskrive, sier trener Ole Hjelmhaug.

– Sander er en klubbspiller av beste merke, han er lojal, gir alltid hundre prosent, klager aldri. Alle unner ham suksess, utdyper treneren.

Sander Ystanes er 1998-modell, gikk i samme klasse og spilte aldersbestemt med kamerat Magnus Retsius Grødem (nå Vålerenga).

Begge kom tidlig med i A-lagsmiljøet, men der Rets kjapt tok steget videre, måtte Sander jobbe knallhardt for å ta seniorskrittet.

Nå får han betalt, har lenge vært fast innbytter. Forrige seriekamp startet han, på Jessheim erstattet han en annen unggutt, Jonathan Braut Brunes, kvarteret før full tid - og ble helten.

Les også

Stovnergutten El Ghaouti skal løfte Bryne til nye høyder

– Er du for snill og godtar for lett innbytterrollen?

– Kanskje, noen sier det, men jeg har snakket med trenerne og må bare bevise på treningene at jeg er god nok, sier beskjedent.

Mindre risiko

Trener Ole Hjelmhaug mener laget kan sette prikken over i-en denne uken ved å slå Arendal i Arendal søndag.

– Vi har endret litt, spiller med færre touch og mindre risiko på egen banehalvdel. Det tar vi med oss i serien, forteller Hjelmhaug som ikke legger skjul at kvartfinale er stort for ham selv, teamet rundt laget og spillerne.

Les også

Sandnes Ulf på hodet ut av cupen - Bøgild matchvinner for Bryne i nytt cupdrama

Ingen kjøpebonaza

Plass i kvartfinalen sikrer Bryne over 700.000 kroner netto. I tillegg kommer godt over 300.000 kroner fra kampene mot Viking og Sandnes Ulf forteller daglig leder Asle Tjøtta til Aftenbladet.

Bryne budsjetterte med 100.000 kroner fra cupen dette regnskapsåret. Så langt tegner det til å bli én million mer.

– Hva skal dere bruke pengene til?

– Her blir det ingen kjøpebonanza om noen skulle tro det, sier Tjøtta, smiler bredt og forklarer:

– Vi skal betale ned gjeld og sørge for at likviditeten bedrer seg. Vi har et mål om å unngå kassakreditt på sikt. Jeg er usikker på om vi klarer det allerede i år.

Opprykket er hovedmålet

Og cup er cup, Tjøtta er helt klar:

– Sesongens hovedmål er opprykk til Obosligaen. Hittil har det kladdet litt i serien. Nå må spillerne vise det samme der som i cupen. De får sjansen allerede søndag når vi møter Arendal i Arendal, understreker Tjøtta.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5