Sent mål reddet Start fra cupflause mot EIK

Start fikk det vanskelig i bortekampen mot 2.-divisjonslaget Egersund, men et kvarter før slutt dukket Mathias Bringaker opp.

Startspillerne samlet seg for å gratulere Mathias Bringaker med scoring.

Egersund – Start 0–1

EGERSUND: I åpningen av den tredje runden i cupen var det ingenting som tydet på at det var to divisjoner forskjell på lagene i Idrettsparken i Egersund.

Som de tidligere kampene ble gjestene i gult for lite gjennombruddshissige, og Egersund gjorde det de kunne for å spille ut eliteseriemotstanden.

Les også

Start slo Eik ut av cupen – se reaksjonene her!

I tillegg fikk Start smake på den velkjente motvinden i Idrettsparken, noe som ikke gjorde saken enklere for Dempseys mannskap. Den første omgangen inneholdt lite sjanser, men den aller største, den kom til vertene.

Simon Larsen prøvd å klarere et hardt frispark fra høyre, men ballen skled av pannebrasken til kapteinen, og ballen duppet så ned like bak tverrliggeren. Både Larsen og Jonas Deumeland slapp med skrekken.

Les også

Starts trener har hatt suksess med lag i krise tidligere. Nå vil han gjenta noe av oppskriften

Lowe ut med skade

Like etter pause var Damion Lowe ute i en løpsduell med Bubacarr Sumareh. Jamaicaneren fikk klarert unna, men måtte legge seg ned med noe som kunne se ut som en strekk på baksiden av låret.

I andre omgang fikk Start vinden med seg, og med det også spillet. De gulkledde stanget mot Egersund-forsvaret, og blant annet kom Aron Sigurdarson til en god sjanse.

Og etter ett langt og vedvarende trykk kom målet. Henrik Robstad kom fossende nedover venstrekanten, og fra dybden fikk 26-åringen prikke inn et innlegg mot Salvesen og Bringaker.

Les også

Fagermo langer ut mot oppførselen til Dempsey: – Han er totalt ute av kontroll

Sistnevnte fikk stå helt umarkert midt foran Egersund-målet, og med en utsøkt heading stanget siddisen gjestene i føringen. I sluttminuttene fikk EIK og Miljeteig en kjempesjanse, uten at det endte i utligning.

Kampfakta:

Egersund (3–4–3): Daniel Hagen; Kristian Strande, Marceli Wawrzynkiewicz, Kim Robert Nyborg; Jørgen Olsen Øveraas, Kenneth Grande, Chris Thodal Sleveland, Mads Nørby Madsen; Bubacarr Sumareh, Stian Sleveland, Roger Ekeland

Start (4–3–3): Jonas Deumeland; Eirik Wichne, Damion Lowe (Espen Hammer Berger 52 min), Simon Larsen, Henrik Robstad; Isaac Twum, Tobias Christensen Niklas Sandberg (64 min), Kasper Skaanes; Aron Sigurdarson (Kristján Flóki Finnbogason 86 min), Lars-Jørgen Salvesen, Mathias Bringaker

Idrettsparken i Egersund
Tilskuertall: 876

Gule kort: Isaac Twum, IK Start

Vi fulgte kampen - se livedekningen her