Fotball

Fredrikstad-spillerne sto og gråt - så kom beskjeden fra Sørlandet

Jerv-utligning fem minutter på overtid ble redningen. – Det verste jeg har vært med på, sier Fredrikstad-spiller.

Fredrikstad mistet seieren, men holdt plassen. Her er Henrik Kjeldsrud Johansen oppgitt i kampen mot Hødd tidligere denne sesongen.
  • Fredrik Saltbones
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Fredrikstad — Nest-Sotra 1-1, Jerv - Follo 2-2, Hønefoss-Åsane 3-3

Det var et fullstendig kaos da 1. divisjon ble avgjort søndag. Åtte lag risikerte nedrykk før avslutningsrunden, og gjennom de 90 minuttene byttet lagene på nedrykksplassene som en varm potet.

Til slutt endte det med at Follo, Nest-Sotra og Bærum tar følge med Hønefoss ned i 2. divisjon.

Dagen var preget av utrolige historier, dramatiske sluttminutter - og vidt forskjellige skjebner. Fra 88 minutter var spilt til kampslutt, var det fire forskjellige lag som lå på nedrykksplass: Bryne, Åsane, FFK og Follo.

  • Det kokte i sosiale medier. Sjekk alle reaksjonene nederst i saken.

Fredrikstad-spillerne og supporterne gråt etter at fløytesignalet gikk. De mistet ledelsen da Nest-Sotra-spiller André Sødlund utlignet til 1-1. Og da Åsane utlignet til 3-3 mot Hønefoss etter en straffe på overtid, lå Fredrikstad an til å rykke ned. Så scoret imidlertid Glenn Andersen for Jerv mot Follo fem minutter på overtid.

FFK-spiller: - Verste jeg har vært med på

Dermed var det Follo - og ikke Fredrikstad - som rykket ned.

Les også

«Breddefotball, sier de. Men hvem kan klage på 1. divisjon nå?»

FFK-spiller Simen Rafn forteller om en følelsesmessig berg-og-dalbane til Aftenposten.

– Da Nest-Sotra scoret levde vi først og fremst i fullstendig uvisshet. Vi prøvde å snakke med hverandre om noen hadde hørt noe eller visste om noe, men ingen visste noe, sier Simen Rafn — og tar oss videre gjennom de dramatiske minuttene:

– Så blåste dommeren av kampen. Vi ante ingen ting, virkelig ingenting. Plutselig kom beskjeden om at Åsane hadde scoret på straffe, og at det så ut til å bli nedrykk for oss. Vi la oss ned på gresset og var helt fra oss, sier Rafn og tar en pause:

- HELT FERDIG: Fredrikstad-spiller Simen Rafn forteller om en følelsesmessig berg-og-dalbane.

– Men så gikk det rykter om at Jerv hadde scoret. Det tok sikkert to minutter før vi fikk klarhet i ryktene. Da var det en utrolig lettelse. Lettelse, ikke glede, en utrolig lettelse. Akkurat nå må vi innse at vi er på nivå med Nest-Sotra. Hadde vi rykket ned, hadde det vært helt fortjent, sier Simen Rafn.På forhånd hadde han og lagkameratene sett for seg ulike scenarioer. Rafn tenkte at det kanskje ville være en god å opplevelse å bli reddet på overtid. Det trekker han tilbake.

– Det er det verste jeg har vært med på. Vi snakket om at den deiligste følelsen ville være hvis vi hadde blitt reddet på overtid. Men det tar jeg tilbake. Jeg har så vondt i kroppen og er helt ferdig, sier Simen Rafn.

— Det kom en tåre, det gjorde det. Det ble mye på en gang, sier daglig leder i Fredrikstad FK, Geir Bakken, til Fredriksstad Blad.

— Det er en enorm lettelse. Vi har ikke vunnet noe, men vi beholdt plassen.

Et annet drama utspilte seg på Jæren. Etter 88 minutter av kampen gikk Bryne mot nedrykk, så scoret Mads Bøgild det helt avgjørende 2-1-målet mot Bærum.

Les også

Utvisning og ellevilt drama da Bryne berget plassen

Det kokte i sosiale medier

I sosiale medier kokte det — det var ikke få som mente noe i løpet av de spektakulære sluttminuttene.

— Dette er det uten sammenligning sykeste dramaet i norsk klubbfotball! skriver TV 2-profilen Davy Wathne på sin Twitter-konto.

— Syke tilstander på Fredrikstad Stadion. I dag var jeg personlig kristen i noen minutter. Takk GUD! skriver mediesjef i FFK, Terje Bratland, på sin Twitter-konto.

— Det er hjerterått. Nå er det snart vår tur, skriver Vegard Hansen, trener for Mjøndalen som kjemper om fornyet kontrakt i eliteserien, på sin Twitter-konto.

Les også

Sensasjonell Levanger-seier sikret ny kontrakt

— Nå er OBOS-ligaen både vakker og brutal. Helt kokos, skriver CMore-programleder Jon H. Børrestad på sin Twitter-konto.

— OBOS-ligaen er en tredjegradsligning, polsk riksdag og teater smurt sammen i en og samme pakke. Og noen sier fotball ikke er drama.... skriver fotballekspert Lars Tjærnås på sin Twitter-konto.

— FFK bør åpne Europris-butikk i Grimstad og la alle handle gratis neste uke, skriver sportsleder i Stavanger Aftenblad Stig Nilssen på sin Twitter-konto.

Les mer om

  1. Fotball 1. div