Fotball

«Norge-dödaren» spiller ikke klubbfotball: - Et sjokk at han startet kampen

Laszlo Kleinheislers matchvinnende scoring overrasket noen hver på Ullevaal torsdag.

tab41d57.jpg
 • Olav Rege Olsen
  Olav Rege Olsen

ULLEVAAL: Norge – Ungarn 0-1: Matchvinneren mot Norge har ikke spilt seriefotball siden mai. Likevel fikk han debuten på Ullevaal, og sørget samtidig for en solid fordel i favør Ungarn før returmøtet i Budapest søndag.

Les Robert Veiåker Johansens kommentar etter landskampen:

Les også

Det er ikke over. Det er ikke i nærheten av over.

— For oss var det et sjokk at han startet kampen. At han scoret vinnermålet her, er jo enda mer uvirkelig, uttalte overraskede ungarske journalister i mixed zone etter kampslutt torsdag kveld.

Laszlo Kleinheisler kaster seg i armene til Ungarn-trener Bernd Storck etter målet han scoret i debuten på A-landslaget mot Norge torsdag.

Og de er ikke alene om å være forbauset. Da Aftenbladet pratet med Peter Kovacs etter kampslutt, hadde den tidligere storscorer knapt nok hørt om matchvinneren fra hjemlandet. — Jeg har aldri sett ham spille. Var det hans første landskamp, underet den storvokste angriperen som nylig signerte for Sandefjord.

Svaret på det spørsmålet er ja, og det er i grunnen ganske så beundringsverdig, all den tid Kleinheisler ikke har spilt et eneste minutt med seriefotball på øverste nivå i hjemlandet siden 23. mai i år, det er snaue seks måneder.

21-åringen vil ikke signere ny kontrakt med sin nåværende klubb Videoton. Det skal være årsaken til at han ikke får spilletid.

 • Få med deg reaksjonene etter kampen fra vår LIVE-sending

Overbeviste på trening

Hans prestasjoner for Ungarns U21-landslag i september og oktober var imidlertid nok til å overbevise landslagssjef Bernd Storck om at midtbanespilleren fortjente tillit fra start i skjebnemøtet mot Norge torsdag kveld.

Kleinheisler svarte med å bli matchvinner med sin scoring 26 minutter ut i debuten på A-landslaget.

— Jeg kjenner godt til ham fra U21-landslaget. Jeg så ham da han spilte mot Portugal i oktober, og han gjorde sine saker veldig bra der. Jeg er veldig glad for at vi hadde en lang landslagspause i Ungarn i forkant av denne kampen. Det gjorde at vi fikk testet ham sammen med A-landslagstroppen den siste uken.

— Der har han gjort en strålende jobb, og medspillerne har virkelig satt pris på det han har levert på trening. Han er en fantastisk fotballspiller, skryter en mildt sagt fornøyd Storck overfor Aftenbladet.

40/60 i favør Ungarn

Peter Kovacs hadde aldri sett den 21 år gamle matchvinneren på Ullevaal spille før. Han ble imponert over det debutanten leverte.

Også Peter Kovacs var imponert over det han fikk se av nykommeren de 72 minuttene han spilte.— Han var veldig spennende. Han hadde flere gode initiativ og også et farlig skudd før han scoret. Man må vel kunne si at han har fått en tålig god start på landslagskarrieren sin, sier Kovacs og smiler.

Den tidligere storscoreren i eliteserien er ikke sikker på ungarsk EM-billett til tross for 1-0-seieren mot Norge torsdag.

Returmøtet spilles i Budapest førstkommende søndag.

— Jeg vil si at det er 40/60 i favør Ungarn, men alt kan skje i Budapest. Fotball er fotball, sier Kovacs.

Les også

 1. Bli utenlands ett år til, Tom!

 2. Høgmo gjør én endring: Her er laget som skal slå Ungarn

 3. Tettey forbannet etter norsk sjansesløseri

 4. Svikt i begge ender

 5. Helland millimeter fra heltestatus: - Jeg blir veldig overrasket om vi ikke vinner

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Ungarns herrelandslag fotball