Strandberg åpnet med å kle av Hulk

— Jeg fikk krampe i begge leggene, sier han etter debuten fra start.

szd997b8.jpg
  • Petter Rasmus

Etter noenkamper som innbytter, fikk den tidligere RBK-stopperen sin debut fra start borte mot topplaget Zenit St. Petersburg.

Med Strandberg som som anker på midten i en 4-3-3 formasjon holdt Krasnodar nullen, og tok en meget sterk 2-0 seier.

— Det var veldig artig. Før kampen var stemningen i laget litt spent, for vi har vært under press etter en litt dårlig start i ligaen. Alle vet hvor bra lag Zenit har, og det var kult å få testet seg mot spillere som spiller fast på noen av de beste landslagene i verden. Det gikk bra for min del i dag, sier han.

Zenit var ubeseirede før kampen mot Strandbergs Krasnodar, ogligger på andreplass i ligaen. Foruten Brasil-stjernen Hulkhar laget fra St. Petersburgstore navn som spanske Javi Garcia, portugals Danny og den belgiske landslagsmannen Axel Witzel i elleveren. Strandberg & co ligger på sjetteplass, med to seiere - to uavgjorte og et tap.

Les også

Strandberg tok farvel med Lerkendal: - Ønsker meg to seriegull i år

Les også

Strandberg om Bruttern: - Han er helt fantastisk på alle mulige måter

Les også

Strandbergs Russland-avtale verdt 70 millioner kroner

Sliter fortsatt med skade

Strandberg prater med adressa.no på telefon inne i Krasnodars eget fly mens laget venter på å få ta av fra St. Petersburg. Samtidig får han behandling av fysioterapeuten.

— Jeg fikk krampe i begge leggene. Jeg sliter også fortsatt med skaden som skapte problemer for meg på slutten i RBK, og må ha mange timer med behandling hver dag for å holde det i sjakk. Her er de ikke så "happy" med at jeg spilte så mye som jeg gjorde på tampen i RBK, men sånn er det, sier han.

Stort steg opp

25-åringen forteller om mye nytt å sette seg inn i de første ukene i Krasnodar. Nå er han etablert i egen leilighet, og har fått seg bil. "So far so good" er dommen så langt.

— Den største forskjellen er at presidenten her har mer penger enn Koteng, spøker han.

— Selv om RBK er et fantastisk bra lag som holder bra europeisk nivå, er dette et stort steg opp fotballmesssig. Alle fasilitetene rundt er fantastiske, og det skal ikke stå på noe annet enn deg selv hvor godt du kan prestere. Alt er lagt til rette for å bli en best mulig fotballspiller, sier han.

Får gull-rapporter

Strandberg forlot Trondheim med et brennende ønske om å bli seriemester for RBK, og han følger selvsagt med på hva som skjer på Lerkendal. Han prater ofte med sine tidligere lagkompiser, og basert på rapportene derfra tror han på seier mot Vålerenga.

— Det ser bra ut. Guttene sier at de føler seg bra. De har trua, og da stoler jeg på dem. "Søder" har heller ikke blitt lei av å score enda sier han, så det er bra.