Fotball

VIF-Örn: - Presset forsvant

Vålerengas islandske tomålsscorer banens beste i 3-1-seieren i hjemmedebuten.

Vålerenga-jubel etter at Vidar Örn Kjartansson ga hjemmelaget ledelsen 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion søndag. NTB scanpix

 • Kjetil Flygind

ULLEVAAL (aftenposten.no): Vidar Örn Kjartansson imponerte da han i fjor høst trente med Vålerenga. Etter 1-0-målet foran 9000 tilskuere på Ullevaal søndag kveld imponerte han alle. Da han rullet inn 3-1 på straffe rett før slutt var en ny spissyndling født på Ullevaal.

— Det var veldig deilig. Og viktig. Ikke minst fordi jeg nå kan spille uten press fremover. Med disse to målene forsvant presse, sier islendingen til Aftenposten i pressesonen etter kampen.

Før sesongen sa Örn Kjartansson til Aftenposten at han har som mål å score flere enn ti mål i serien, og bli en av ligaens beste spisser.

Søndag begynte han leveransene.

Det første styrte han vakkert opp i nærmeste hjørne etter et presist Diego Calvo-innlegg. Det andre kom på straffe rett før slutt. To mål var mer enn nok til å blidgjøre Klanen, trener Kjetil Rekdal og lagkompisene. Men mest av alt handler det om å innfri egne målsettinger.

Hjelper med to mål

— Jeg ble hentet hit for å score mål, og da hjelper det veldig godt med to mål i dag. Det er så viktig å begynne å levere så fort som mulig. Hvis ikke øker presset, og da blir det vanskeligere å score. Men nå blir det kanskje mer en forventning om at jeg skal score, det trives jeg mye bedre med, sier Örn Kjartansson og smiler.

Han gjorde unna hele rekken med presse etter kampen. Tydelig fornøyd med lagets første trepoenger og hans egen dobbel.

— Jaja, han har bare scoret to mål, det ene på straffe i tillegg, så det er ingen grunn til å begynne å hause ham opp ennå. Dette er jo jobben hans, for svingende, sier VIF-kaptein Christian Grindheim til Aftenposten og flirer. Mens blitzlampene lyser opp ansiktet til den sympatiske spissen mener Grindheim hele laget fortjener ros.

— Glimt var vanskelige å spille mot. De kom her med en plan om å ligge kompakt og lavt. Men da den sprakk hadde de ikke mer å komme med. Men det 2-1-målet var viktig, erkjenner Grindheim.

Forærte 1-1

Før det forærte VIF gjestene 1-1. Keeper Gudmund Kongshavn valgte å sette i gang spillet på en delvis presset Nicolai Høgh. I stedet for å slå ballen langt opp fra femmetersmerket, spilte han en kort variant på Høgh. Han ble så presset at han måtte slå ballen unna med «feil» fot, nemlig høyrebeinet. Bodø/Glimt snappet og satte fart på. Ballen ble rullet ut til Trond Olsen som fintet vekk Simon Larsen og satte inn utligningen. Like langt etter 37 minutter på Ullevaal.

Det skulle gå 42 minutter før hjemmelaget igjen fikk uttelling. Et innkast fra Niklas Gunnarssonm ble stusset videre, og på bakre stolpe kom innbytter Rasmus Lindkvist og satte inn 2-1. — Det målet var viktig for oss. Vi slet med å finne rom, spesielt sentralt. Men vi fikk åpnet dem opp og fikk betalt. Det blir viktig for oss å vinne hjemme. Det gjorde vi ikke for mye av i fjor. Det m vi skal vi klare å komme høyere på tabellen enn forrige sesong, sier Grindheim.

Fortjent

Trener Kjetil Rekdal oppsummerer slik:

— Vi vant fullt fortjent. Vi prøvde å lage en fotballkamp ut av dette hele veien. Vi fikk en god start, og hadde egentlig full kontroll. Men så ga vi vett et helt utrolig latterlig baklengsmål som gjorde at Bodø/Glimt kom inn i kampen igjen. Men sakte, men sikkert malte vi dem i stykker. Totalt sett vant vi fullt fortjent.

— Hva er du mest fornøyd med?

— At vi hadde så lyst til å vinne at vi ofret alt vi hadde utover i 2. omgang. Og vi gjorde det med bravur. Og guttene sto distansen.

Om sin tomålsscorer sier Rekdal:

— Vidar er en fantastisk spiss. Ikke bare scorer han mål, men han fanger opp mange baller for oss, noe som gjør at vi kan komme oss i angrep raskt. Han er smart, og han leverte det jag hadde håpet han ville levere. Å score to mål i hver kamp blir vanskelig, selvfølgelig, men han er og blir utrolig viktig for laget, sier Rekdal til Aftenposten.

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Nykommerne avgjorde for Vålerenga

 2. FOTBALL

  Rasende Rekdal etter sjokktapet: − En brutal arroganse

 3. FOTBALL

  Mener Vålerenga kunne ledet serien med flere målscorere

 4. FOTBALL

  - Du ser ikke han fly rundt og henge i ølkranene

 5. FOTBALL

  Rekdal varsler alvorsprat med toppscoreren

 6. FOTBALL

  Rekdal: - Vi ga fra oss seieren