Fotball

Jonevret var tvunget til å sette innpå Berisha

Lettet over 4. rundebilletten, men betenkt over prestasjonene før pause. Kjell Jonevret følte seg tvunget til å kaste innpå toppscorer Veton Berisha for å sikre avansement.

 • Jan-erik Larsen

ARENDAL (Aftenbladet): — Jeg hadde håpet å hvile Veton i hele kampen med tanke på møtet med Lillestrøm på Åråsen søndag, men etter at vi havnet under 1-2 til pause, måtte jeg ta grep. Vi manglet jo helt aggressivitet på midtbanen og framover. Derfor var jeg også kraftig irritert under halvtidshvilen. Så kom det seg heldigvis i andre omgang, selv om vi måtte kjempe for seieren. Men tross alt var det viktigste å gå videre, vi fikk det nemlig litt for lett mot Ålgård (7-0) og Varegg (9-0). Klok av skade vet jeg at det kommer kamper som denne mot Arendal, sier Jonevret til Aftenbladet.

Les også

Jonevret etter nesten-flausen: - Så ut som spillerne trodde dette skulle gå av seg selv

Les også

Viking vant mot Arendal

Les også

Nye cupsjokk i 3. runde?

Berisha frustrert

Han hilste hjertelig og blidt på de tilreisende Viking-supporterne på nedslitte Bjønnes stadion etter kampen, men likte ikke at laget måtte toppes for å oppnå cupavansementet. Veton Bersiha syntes også det var nedslående å se de første 45 fra benken.

INN FRA BENKEN:  Veton Berisha sørget for et friskere Viking etter pause. Her er han i duell med Arendals Kai Risholt, til venstre. Foto: ELISABETH GROSVOLD

— Ja, det var faktisk veldig frustrerende. Vi hadde alt for lite bevegelse og gjorde det vanskelig for oss selv. Så da Kjell ba meg hoppe inn, var det bare å stå på. Jeg var tung i beina, og hadde håpet å slippe å spille på denne harde kunstgrasbanen, men skjønner jo at han ønsket endringer, sier Berisha, som ga Viking ledelsen 3-2 og sørget for langt mer aggressivitet på topp.Jonevret hadde også håpet at Joackim Jørgensen skulle slippe med en omgang, men turte ikke ta ut midtbanekrigeren så jevn som kampen ble.

Les også

Bryne håper på 500.000 kroner

— Arendal ga oss kamp

Også kaptein Indridi Sigurdsson var skuffet av det han så fra benken før pause. Islendingen hadde skoleeksamen på dagtid, og kjørte direkte til Arendal etterpå. Han var ikke på plass før kampen hadde startet.

— Dette er tøffe kamper, Arendal slo jo ut Sandnes Ulf og ga også oss en god fight. Men når du slipper deg noen prosent ned går det slik. Det vi presterte før pause var ikke bra nok, mener Sigurdsson, som kom inn etter 60 minutter.

Da var både Osita Chikere og Magne Hoseth tatt ut. Sistnevnte har ikke blitt den tilveksten Viking håpet, og stiller fortsatt bak i køen når Jonevret skal ta ut førsteelleveren. Chikere scoret sitt åttende cupmål på tre NM-kamper så langt, men det var også hele beholdningen fra en lite bevegelig angriper.

Bödvarsson håper på mer

Da var Jon Dadi Bödvarsson langt bedre. Islendingen gjorde forarbeidet til 1-0, 2-2 og scoret selv 4-3. Han håper det var en søknad om mer spilletid, selv om han ikke var helt fornøyd med lagets innsats.

— Vi tar ledelsen 1-0, og slapp oss alt for langt ned etter det. Vi trodde det skulle gå av seg selv. I pausen var jeg ikke direkte redd for at vi skulle ryke ut, men jeg visste at det måtte jobbes hardt for avansementet. Heldigvis klarte vi å heve oss, sier Bödvarsson.

Riktig med keeperrullering

Viking stilte med Arild Østbø i mål på Bjønnes. Det er vanskelig å karakterisere Arendals mål som keepertabber, men både 2-2 og 3-3 var scoringer som kunne vært avverget. Likevel synes Jonevret det er viktig med rullering, slik at Østbø får spilletid.

— Vi var enige om at Arild skulle stå i de tre første rundene, så får vi ta en ny vurdering på veien videre. Dessuten sliter Iven Austbø litt med ryggen, så det var greit at han fikk hvile, mener treneren.

— Jeg hadde selvfølgelig lyst til å spille, og ryggen er ikke verre enn at jeg skulle klart det, men jeg skjønner jo at Arild også må få prøve seg, sier Austbø til Aftenbladet.

4. runde i NM trekkes torsdag kveld, etter at Bryne har spilt på Jæren. Da er det ren trekning, ikke oppsett, men hjemmelag settes opp etter reiseavstand i de første rundene. Sånn sett burde Viking ligge an til hjemmekamp på Viking stadion 24. eller 25. juni.

 1. Les også

  Sint Fagermo måtte ta grep i pausen

 2. Les også

  Vindbjart røk ut med flagget til topps

 3. Les også

  Cupbomben smalt på Høddvoll

 4. Les også

  Rosenborg med festfotball i 20 minutter

 5. Les også

  Ny nedtur for Ranheim i cupen

Les mer om

 1. Fotball-NM
 2. FK Arendal
 3. Viking FK
 4. Veton Berisha