Fotball

Riku Riski bekrefter interesse fra andre klubber

Men finnen sier det er uaktuelt å spille for et annet norsk lag.

Riku Riski på trening tirsdag.
 • Sjur Magnus Bergstrøm

Riku Riski har for det meste måtte ta til takke med innhopp denne sesongen og i begynnelsen av juli fortalte finnen at han har blitt frustrert av benkeslitingen.

Etter kjøpet av Yann-Erik de Lanlay fra Viking er konkurransen om vingplassene blitt enda tøffere og mot Sandefjord hadde Tobias Mikkelsen og Pål André Helland en målgivende pasning hver. Mikkelsen scoret også Rosenborgs første mål.

– Jeg føler det samme fortsatt. Alle ønsker å spille, men det er litt opp til meg selv også. Når de andre spiller så bra som de gjør, så kan jeg ikke si så mye. Jeg kan kun fokusere på meg selv og gjøre så godt jeg kan. Så får jeg se hva som skjer, sier Riski.

Riku Riski har vært mye på benken denne sesongen og kampen om plassene har blitt enda tøffere i sommer. Selv er han bare positiv til den økte konkurransen.

Selv om veien til mer spilletid er blitt lengre, er han klar på at han synes den store konkurransen bare er positivt.– Det er veldig mange gode vinger i klubben nå, men her er det normalt å ha et par gode spillere i hver posisjon.

— Kun RBK i Norge

Rosenborgs gode sesong har gjort mange spillere ettertraktet for andre klubber. Ole Selnæs, Pål André Helland og Fredrik Midtsjø er alle blitt nevnt som hete overgangsobjekter og etter kjøpet av de Lanlay har det også vært spekulasjoner rundt Riskis fremtid. Ifølge finnen har det vært klubber som har hatt han i kikkerten.

– Ja, jeg har hørt litt, men det er ikke noe veldig konkret, så vidt jeg vet. Det er mer spekulasjoner, men det tenker jeg ikke på og jeg lar agenten min ta seg av det. Jeg fokuserer kun på RBK, sier han og understreker at hvis han forlater klubben, så blir utlandet neste stopp:

– Rosenborg er det eneste laget i Norge for meg.

Les også

Vilhjalmsson etter sin første RBK-trening: - Jeg er avhengig av fotball

Kan bli brukt i flere posisjoner

Trener Kåre Ingebrigtsen har tidligere uttalt at det vil bli mye spilletid på flere spillere nå som kampene kommer tett som hagl de neste ukene. For Riski kan det bli en høst i flere posisjoner.

– Riku kan også spille indreløper og spiss, litt avhengig av hvilken motstander vi møter og om vi ligger lavere i banen. Vi har langt flere muligheter når vi har så bred dekning som vi har, sier Ingebrigtsen.

Åpen for indreløperrolle

25-åringen spilte indreløper i deler av returoppgjøret mot KR Reykjavik forrige uke og trivdes godt. Han har ikke noe imot å spille flere kamper på midtbanen.

– Det er nærmere min naturlige posisjon enn ving er. Jeg spiller hvor som helst Kåre vil bruke meg. Jeg liker å være indreløper, men det avhenger av dagen og hvilken motstander vi møter, sier han.

Riski imponerte med flere lekre scoringer på trening i går og reiser i dag sammen med resten av troppen til Ungarn for å lade opp til kampen mot Debrecen på torsdag. Han er usikker på hvor store sjansene er for at han får spilletid.

– Det er vanskelig å si. Vi har mange nye spillere og det kan ta noen uker før alt kommer på plass. Vi trenger spillerne som har kommet inn og det er vrient å si hva det betyr for min egen del. Jeg trener hver dag og så får vi se hva som skjer.

Les også

 1. Debrecen-RBK blir vist på TV torsdag kveld

 2. Helland om bråket: - Kødder du med én, kødder du med alle

 3. Rekdal:- Rosenborg er ikke så gode som de forsøker å fortelle at de er

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Riku Riski