Fotball

- Kåre har fått til det gamle RBK

Palmason har spilt mot RBK siden 2008 og har aldri opplevd dem bedre.

  • Ole K. Sagbakken

RBK-KR 3-0

TRONDHEIM (adressa.no): Ijuli 2008 signerte Palmi Rafn Palmason for Stabæk.

Han fikk med seg seriegullet samme høst og ble værende i norsk fotball inntil i fjor høst, da kontrakten med Lillestrøm gikk ut.

VIDEO: SE HØYDEPUNKT FRA RBK-KR ØVERST I SAKEN.

Tilbake på Island har han vært med på å spille KR til topps i den hjemlige ligaen, men kapteinen og hans kompiser ble sjanseløse mot Rosenborg over to kamper.

Til tross for at RBK vant serien både i 2009 og 2010, mener Palmason nå han aldri har spilt mot et sterkere Rosenborg enn i øyeblikket.

Les også

Helland: - Bare å beklage, men vi tok foten av gassen

— Stor bevegelse

Her følger Palmi Rafn Palmason nøye med på en duell i Europa League-kampen mellom Rosenborg og KR Reykjavik.

— Nei, jeg tror ikke det. De var veldig gode, særlig i denne kampen. Vi ble løpende veldig i mellom, møtte et lag som var hurtige i angrep, som straffet oss veldig da vi mistet ballen høyt, hadde god bevegelse og generelt løp veldig mye. Dessuten skapte de veldig mange sjanser mot oss, utdyper Palmason – før han legger til:- Det virker som at Kåre har fått til det «gamle» RBK igjen.

- Tøft med to mål mot tidlig

Palmason slet med en del med skader i sin tid i norsk fotball og fikk dermed ikke spilt samtlige kamper mot RBK i de seks og et halvt årene han var her.

Men han innrømmer at han lot seg imponere over motstanden på Lerkendal – selv om Rosenborg tydelig roet ned tempoet da det sto 3-0 etter bare 17 minutters spill.

— Det var ingen svake punkter i dette laget. Da vi i tillegg fikk to mål mot oss tidlig, ble det veldig tøft for oss, sier han.

Les også

Dette er Rosenborgs neste Europa-motstander

Tett program

På en tettere bane på Island holdt KR bedre følge enn torsdag kveld. Søndag spilte dessuten Palmason og co. toppkamp i den islandske ligaen, uten at kapteinen vil skylde på tunge bein. RBK hadde på sin side helgefri.

— Nei. Det påvirket oss ikke veldig mye. Vi har spilt flere kamper i uka svært lenge nå, og er vant til det. Det kan nok hende de hadde friskere bein enn oss, men først og fremst møtte vi et bedre lag, sier han.

- Hva tenker du om RBKs sjanser til å gå hele veien inn i gruppespillet?

— Man må være litt heldige med trekningen, men jeg tror RBK har en veldig god mulighet. Husk at Stjarnan (Island) var svært nære ved i fjor (røk ut for Inter Milan i play off). Og at Rosenborg ikke skulle være i nærheten til i hvert fall å klare det samme som Stjarnan. Det gir ingen mening, smiler Palmason.

Les også

  1. Søderlund erkjenner sjansesløsing: - Vi skulle hatt flere

  2. Helland fortsatte scoringsformen med dette langskuddet

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK
  3. KR Reykjavík
  4. Kåre Ingebrigtsen