Fotball

«Soko» fra Brann til Brann

Det er raske sceneskifter for Tomasz Sokolowski om dagen. Torsdag var han Brann-spiller. Neste søndag møter han Brann i Bergen som Stabæk-spiller.

Tomasz Sokolowski ser frem til å møte Brann som Stabæk-spiller.
  • Arne Hole

Stabæk-Sogndal 3-0:

— Det passer bra at vi skal møte Brann i neste kamp. Da får jeg pakket ned de tingene jeg glemte torsdag, fleiper «Soko» etter at han hadde sesongens kanskje kjappeste overgang. Torsdag ettermiddag trodde han at han var Brann-spiller. Fredag klokken 10.00 trente han med Stabæk.

Tydeligvis har midtbanemannen med én A-landskamp for Norge allerede fått tillit hos trener Bob Bradley. To treninger hadde han bak seg da han fikk slippe til i blå drakt 15 minutter før slutt.

— Jeg er takknemlig for det. Håper jeg gjorde et bra inntrykk, men jeg har stor respekt for dem som har trent knallhardt i tre måneder i dette laget, og jeg er ingen helbreder. Men det er en ung gjeng, så jeg kan – med mine 10-12 sesonger i toppen - kanskje bidra med litt rutine. Jeg skal prøve ikke å opptre kaotisk og nervøst, sier Sokolowski, som nå holder på med å lære seg navnene på alle medspillerne.

Føler seg hjemme

Tomasz Sokolowski er fra Asker, men i en lokal klubb havnet han ikke før søndag kveld. Før det har han vært i Lyn, Viking og Brann.

— Det betyr mye å komme til Stabæk, og det føles godt. Da jeg fra Nadderud kunne se både Holmenkollen og Vardåsen i Asker, var det opplevelsen av å ha kommet hjem igjen, sier 28-åringen, som har gjeninntatt plassen på gutterommet i Asker.

- Brann i neste?

— Det blir en tøff oppgave. Og selvfølgelig litt spesielt for meg, sier «Soko», som ikke var med i fremtidsplanene til Branns nye trener Rikard Norling. I går startet Norling med 0-3 mot Sarpsborg på bortebane.

Ansiktsuttrykket til «Soko» var ikke tydelig preget av sorg da han fikk den beskjeden.

Næss skryter av andre

Ansiktsuttrykket til Nicolai Næss var ikke like lett å lese ute på banen. Stabæk-stopperen må spille med ansiktsmaske etter å ha fått en smell i nesen før seriestart. Men i intervjusonen etter kampen strålte gutten som har tatt store steg siden i fjor. Men det er andres «skyld».

— Jeg er heldig som får spille sammen med Jon Inge (Høiland). Han har hjulpet meg mye gjennom vinteren. Jeg synes samspillet vårt ser lovende ut. Bob (Bradley) har også hjulpet meg med å ta de stegene jeg har gjort. Jeg er heldig som får spille under en sånn trener.

- Hva har han gjort med deg?

— Han har sørget for fremgang på det mentale, og han har gjort meg til en bedre spiller, sier Næss, som ikke bare bidro defensivt. 11 minutter før slutt banket han også inn 2-0-målet, som roet hjerterytmen til Stabæk-supporterne fra 180 til nærmest hvilepuls.

— Det var gøy å overraske ekspertene som har tippet oss nord og ned, sier Næss, som allerede er foran skjema fra i fjor hva gjelder scoringer. Da besørget han ett mål i oppkjøringen, ingen i serien.

Bradley lover mer

Trolig finnes det bedre lag enn Sogndal i serien, så det panegyriske skrytet gjør nok Stabæk lurt å la ligge til senere. I de to neste kampene venter Brann og Molde. Men trener Bob Bradley håper fansen bare har sett begynnelsen - etter at han kun har trent laget i tre måneder.

— Om ytterligere tre måneder håper jeg det er stor forskjell, sier Bradley, som kanskje får to nye forsterkninger før overgangsvinduet lukkes 1. april?

— Vi har plass til to nye spillere. Jeg vil gjerne ha både en angriper og en forsvarer.

Stabæks sportslige leder Inge André Olsen kan få en travel mandag.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking126332213921
4Strømsgodset115241720-317
5Sarpsborg 081051422121016
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien