Tidligere Brann-spiss har femdoblet verdien sin på ett år

Martin Pusic er toppscorer i Danmark og hentes av serielederen.

SUKSESS I DANMARK: Martin Pusic forlot Brann i fjor og går nå fra Esbjerg til FC Midtjylland i den danske Superligaen. Her i kamp mot Ruch Chorzow i europaligaen.

Etter én sesong i Bergen forlot Martin Pusic Brann i januar i fjor. Esbjerg kjøpte angriperen for et sted mellom 1,5 og 2 millioner kroner.

Pusic scoret ni mål seriemål i 2013, men det var få Brann-supportere som gråt da han forlot klubben. Innad i klubben gjorde østerrikeren seg heller ikke særlig populær da han etter sesongslutt dro på tjuvperm til en nigeriansk TV-predikant i stedet for å trene med laget frem til juleferien.

Sør på Jylland har Pusic derimot gjort sine saker riktig bra. Med ni mål på 17 kamper topper han toppscorerlisten i Superligaen. Det har ført til interesse fra andre klubber, og nå har serieleder FC Midtjylland utløst utkjøpsklausulen som ifølge danske BT er på 1 million euro, hvilket tilsvarer 8,8 millioner kroner.

Prisen er altså omtrent fem ganger så høy som da Brann solgte ham for ett år siden, og overgangen omtales som vinterens store innad i Danmark. Det eneste som gjenstår før Pusic blir Midtjylland-spiller, er at han består legesjekken og blir enig med toppklubben om de personlige betingelsene.