Fotball

– Jeg kan ikke se for meg Liverpool uten Gerrard

Liverpudlians sørger over tapet av sin største stjerne.

Ryan Colloway (22) mener det ikke er noen tvil om at Steven Gerrard er Liverpool-historiens beste spiller, og sier han ikke kan se for seg Gerrard i en annen drakt.
  • Helle Skjervold

LIVERPOOL (Aftenposten): Liverpudlians sørger over tapet av sin største stjerne.

I Liverpool fikk året en verst tenkelig start for mange røde fotballfans. Klubbens kaptein og viktigste personlighet, Steven Gerrard, varslet at denne våren blir det siste kapittelet i hans Liverpool-historie.

– Byen er i sorg, helt siden nyheten kom har det vært det eneste vi kan snakke om. Selv om vi visste dette måtte skje føles det likevel som et stort sjokk, sier Sandra (25), som har tatt turen til Liverpools treningsfelt i vest for å hylle Gerrard.

– Vi er knust, vi håpet Steven ville avslutte karrieren i Liverpool. Han er en levende legende, og selv om jeg forstår at han vil prøve ut nye muligheter er dette veldig trist, sier hun.

– Jeg kan ikke se for meg Liverpool uten Gerrard, sier kameraten Jacob (20).

Les også

Her er tallenes tale om Gerrards utrolige karriere

Som familie

TAKK: Sandra (25) og Lucas (20) bestemte seg for å reise til Liverpools treningsfelt mandag formiddag for å vinke Steven Gerrard inn til treningen. De hadde håpet han ville avslutte karrieren i hjembyen.

Ved Anfield har mange møtt opp for å sikre seg Gerrard-trøyer, før det er for sent. Mange håper byens store sønn en dag vil returnere til klubben, selv om han nå velger å avslutte karrieren utenfor hjembyen.– Jeg hadde på følelsen at dette var hans siste sesong, men jeg synes det er trist at han vurderer å avslutte karrieren i Mickey Mouse-ligaen, sier Allan Dixon (44) følger Liverpool på alle hjemme— og bortekamper.

– Men bena hans er ikke hva de engang var, og han har vel fått signaler fra Brendan Rodgers om hvilken vei det bærer, sier Dixon mens han kjøper seg en pai tvers over veien for stadion.

Selv om Gerrard vil etterlate seg et tomrom i Liverpools midtbane og i supporternes hjerte er han ikke i tvil om at klubben vil klare seg uten sin mangeårige kaptein.

På de lokale pubene drikkes sorgene allerede bort, servert av bartender Vicky. Hennes pub fylles hver uke av Liverpool-supportere som ikke har billett til kampen, men som likevel ser oppgjøret på storskjerm.

– Jeg er knust. Den dedikasjonen han har vist klubben og laget, den er det ikke mange spillere som har. Jeg tror ikke noen spiller noen sinne vil kunne erstatte Gerrard, sier hun.

– Dette må ha vært en tøff avgjørelse for han. Han har spilt så lenge på Liverpool at vi regner han som familie. Det er sånn vi scousere er.

Les også

Heggem: - Jeg husker hvor sjenert og tynn han var

Tiden moden

HELTEN: Steven Gerrard er favoritten til både William Fields (7) og bestefar Joseph Carlsen (72), og de to Liverpool-supporterne mener favoritten har gjort seg fortjent til et siste eventyr i utlandet.

Bestefar Joseph Carlsen (72) og barnebarn William Fields (7) er lokale Liverpool-fans som har en ting til felles, 65 års aldersforskjell til tross: Steven Gerrard er favorittspilleren.– Det var vel på tide for han å gi seg. Jeg synes han har fortjent å tjene litt penger i utlandet før han gir seg, han har tjent denne byen og dette laget godt. Og det kommer en tid for alle, sier han, før barnebarnet sier seg enig – på litt mindre diplomatisk vis.

– Steven er jo blitt ganske gammel. Men likevel er han konge på frispark, sier William, mens de tar bilder av seg selv foran Anfield stadion, Gerrards hjemmebane hele hans fotballkarriere.

Rød for livet står det skrevet i store bokstaver på Anfield, ved siden av et bilde av byens store sønn. Nesten hele livet.

– Gerrard blir vanskelig å erstatte, sier Carlsen.

– Vi kommer til å slite uten Gerrard, vi sliter jo allerede med han på laget, humrer han.

Les også

Gerrard hylles etter Liverpool-farvel

Siste seier

DEN BESTE: Ryan Colloway (22) mener det ikke er noen tvil om at Steven Gerrard er Liverpool-historiens beste spiller, og sier han ikke kan se for seg Gerrard i en annen drakt.

På bardisken like over veien for Anfield står en helfigur replika av Champions League-pokalen Gerrard var med på å hente til Liverpool.– Jeg håper Stevie kan få med seg et ligagull på tampen av karrieren. Men om han ikke får det håper jeg i det minste han får en statue. Det fortjener han. Det er bare en Stevie G, og det er ingen som får laget i gang som ham, sier Ryan Colloway (22), som har fulgt Liverpool siden barndommen.

– Jeg tror han har en sesong eller to igjen i seg, og han er fortsatt lagets beste spiller.

Jeanne Bancroft (59) bor et lite frispark unna Anfield, og har fulgt Liverpool hele livet. Hun sier savnet etter Gerrard vil bli merkbart i byen.

– For meg kom dette ut av det blå. Dette er en spiller og en person som har kjempet seg frem her i livet, og som er ekte tvers igjennom. Han er en levende legende som vil bli dypt savnet i Liverpool, det er helt sikkert.

Les også

Gerrard: - Den vanskeligste avgjørelsen i mitt liv

Hatten av fra de blå

I dag tar selv den lokale Everton-radioprofilen og blodfan av de blå, David Downie, av seg hatten for Gerrard.

– Dette er jo en dag jeg har sett for meg og gledet meg til i årevis. Men nå som det faktisk skjer innser man jo at det er en spiller man har opparbeidet seg stor respekt for, til tross for at han har vært Evertons verste plage i alle år, sier Downie til 100 prosent fotball.

– Han er vår største nemesis, og Everton-fans flest er glad for å se ham forlate klubben. Det er nok riktig å si at Gerrard er den mest forhatte spilleren for Everton-fans, men for å være helt ærlig er det nok fordi han er så god.

Gerrard har påført byrivalen mye smerte opp gjennom årene. Han feiret sin 400. Premier League-kamp med et hattrick i byderbyen mot Everton våren 2012, så daværende trener David Moyes satt måtende igjen på sidelinjen og ristet på hodet.

Les også

- En trist dag for Liverpool og engelsk fotball

Siste derby

Om en måned, lørdag 7.februar, er det duket for det aller siste byderbyet med Gerrard på laget. Den kampen vil definitivt få en ekstra dimensjon, tror Downie.

– Den kampen vil bli ekstra heit, og det er bra for oss at kampen spilles på Goodison. Han kommer nok til å den kampen som en siste mulighet til å gå ut med et smell, og vi kommer til å gi han en skikkelig avskjed.

Og på sosiale medier lot ikke harseleringen med Liverpool-legenden vente på seg da det ble klart at 34-åringens dager i Liverpool går mot slutten. Mange Everton-fans advarte skadefro kapteinen om å ikke skli i siste liten før overgangen var i orden, med klar adresse til Gerrards uheldige fall i det nervepirrende toppoppgjøret mot Chelsea på tampen av fjorårssesongen.

– Det har vært kamper der Gerrard nærmest egenhendig har slått Everton, og derfor er vi glade for å bli kvitt ham. Han representerer alt som er galt med Liverpool. Men setter man rivaliseringen til side et øyeblikk er det umulig å komme bort fra hvor god spiller han har vært for Liverpool.

Les også

  1. «Få orden på handsregelen nå!»

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Liverpool FC
  3. Steven Gerrard
  4. Premier League