Fotball

Aabrekk: - Nå handler det om å finpusse

AaFK-trener Harald Aabrekk var fornøyd med alt utenom sjanseuttellingen etter 2-1-seieren mot Brann.

GODE FØR PAUSE: Aalesund gjorde en god første omgang. Treneren mener de oransje burde scoret mer.
  • Pål Are Lilleheim

Aalesund-Brann 2-1

En omgang med énvegskjøring av AaFK, og en omgang der Brann kom bedre med og klarte å utjevne divisjonsforskjellen var kampforløpet da AaFK slo bergenserne 2-1 i treningskamp.

AaFK scoret to tidlige mål ved Michael Dyrestam og Leke James, men måtte se Brann og Kristoffer Barmen redusere på straffespark i en kamp der bergenserne skapte svært lite foran AaFK-målet.

SKAL FINPUSSE: AaFK-trener Harald Aabrekk.

– I den første omgangen var vi veldig gode. Vi hadde god rytme i angrepsspillet, og vi spilte variert. Det eneste minuset i den omgangen var at vi ikke scoret flere ganger på de mange sjansene vi skapte, var AaFK-trener Harald Aabrekks oppsummering av lagets prestasjoner før hvilen.

Brann la om

Etter pause gikk det ikke like mye på skinner.

– Brann la om, med to store spisser som de slo mye langt mot. Da ble det vanskeligere for oss. Brann måtte gjøre noe, og jeg synes det var et klokt valg. Det ble nok ikke helt den fotballkampen vi ønsket oss, men jeg synes likevel vi løste også den oppgaven bra. De skapte svært lite, mens vi hadde våre sjanser også i andre omgang, sier Aabrekk.

Selv om AaFK ikke klarte å holde samme kvalitet gjennom to omganger, er AaFK-treneren likevel veldig fornøyd med helheten.

– Vi jobber mye med det offensive om dagen, og det er litt etter planene det vi gjør før hvilen. Så gjorde vi en del bytter utover i andre omgang, men klarte likevel å holde en god struktur bakover og å skape sjanse fremover. Nå handler det om å finpusse dette fremover.

Leke i gang

Blant mange gode svar Aabrekk fikk i kampen mot Brann, nevner han spesielt at Leke James endelig var på banen.

– Det er godt å få Leke i gang igjen. Dette var hans første treningskamp etter skaden, og i tillegg til å score så ser vi at samspillet med Michael (Barrantes) sitter. Det lover bra, mener Aabrekk.

En annen ting som gjør at han ser lyst på perioden frem mot seriestart, er at han nå råder over en praktisk talt skadefri tropp. Eneste unntaket er Fredrik Carlsen.

– Det betyr mye i en sesongoppkjøring. Og her skal det medisinske støtteapparatet vårt ha mye ros, for de har gjort en kjempejobb.

Neste post på sesongoppkjøringsprogrammet til AaFK er Hødd, en kamp som går neste fredag i Ulsteinvik. Så venter Molde i generalprøven, ti dager senere, før seriestart borte mot Rosenborg 6. april.

Les også

Aalesund imponerte i én omgang mot Brann

Les mer om

  1. Forsesong
  2. Aalesunds FK