Fotball

Rekdal kvitter seg med forsvarsspiller

Vålerenga terminerer kontrakten med danske Nicolai Høgh etter kun halvannen sesong.

FERDIG: Nicolai Høgh jubler her for scoring sammen med Vidar Örn Kjartansson. Nå er dansken ferdig i VIF. Tidligere denne uken ble islendingen solgt til Kina for rundt 20 millioner kroner. Foto: NTB Scanpix

 • Kjetil Flygind

I dag kom beskjeden om at Vålerenga og midtstopper Nicolai Høgh skiller lag. Det bør ikke slå ned som noen bombe i Vålerenga-land på Oslo øst.

Dansken ble hentet til Vålerenga som Bosman-spiller sommeren 2013 etter å ha spilt hele sin karriere i Esbjerg. Han var også kaptein i den danske toppserieklubben.

Langt bak i haugen

I Vålerenga ble han imidlertid aldri noen hit, og etter at VIF før årets sesong har fått på plass Kjetil Wæhler og Jonatan Tollås, var dansken langt bak i køen.

Aftenposten vet at Vålerenga forsøkte å kvitte seg med spilleren allerede sist sommer, men en mulig overgang strandet da i 12. time.

VIF-trener Kjetil Rekdal og Nicolai Høgh fant aldri tonen, skal vi tro den danske spilleren. Foto: NTB Scanpix

— Vi har fått inn to solide stoppere i Kjetil Wæhler og Jonatan Tollås Nation før denne sesongen. I tillegg har vi forlenget med Simon Larsen og hentet opp Markus Nakkim fra U-gruppa. Fra før har vi også Ivan Näsberg i A-stallen. Når vi har bra dekning på stopperplass og Nikolai har en ny dansk klubb på gang, synes vi det er riktig å la han gå nå slik at han kan dra hjem til Danmark og fortsette karrieren der, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til vif-fotball.no.

Dårlig kjemi med Rekdal

Dansken sier han har fått gode venner i klubben og tar med seg gode minner.

— Det ble halvannet år, og det har vært en god tid her i Vålerenga. Jeg fikk dessverre ikke spille så mye fotball som jeg ville, men sånn er fotballen. Jeg var egentlig veldig tilfreds med min første halve sesong, men etter september ble det mindre spilletid, sier Høgh til klubbens nettsider.

Før jul gikk dansken ut og sa at han hadde en dårlig kjemi med Rekdal. Det skal ikke ha gjort veien hans til spilletid i VIF spesielt kortere.

— Det har aldri vært den beste kjemien mellom meg og Kjetil. Jeg tror vi kom skjevt ut fra start av, og så har det liksom aldri løst seg. Han er mer manager enn trener, så han viser seg ikke så mye. De gangene vi har snakket sammen, har ikke kjemien vært god, sa Høgh den gang.

Ryddesjauen i gang

Dansken blir den andre spilleren som forsvinner ut fra portene på Valle denne uken. Tidligere i uken ble sist sesongs eliteserietoppscorer og suverent beste spiss, Vidar Örn Kjartansson, solgt til kinesisk fotball.

afp000829926.jpg Foto: NTB Scanpix

Vålerenga fikk i overkant av 20 millioner kroner for spissen. Høgh får de ingenting for. Men han var, etter det Aftenposten kjenner til, en dyr mann for VIF. Dermed sparer klubben lønnsutgifter i millionklassen.2015 er også siste sesong VIF betaler på sluttavtaler for flere av spillerne som har forlatt klubben det siste året. Det er også siste kontraktsåret til flere høytlønnede spillere.

 1. Les også

  Vålerenga selger Kjartansson for 20 millioner

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Rekdal kvitter seg med VM-spiller

 2. FOTBALL

  Rekdal tester engelsk spiss

 3. FOTBALL

  Tidligere spillere: Slik er Rekdal egentlig som trener

 4. FOTBALL

  Rekdal nekter å legge scoringspress på Moa

 5. FOTBALL

  Rekdal må unnvære nøkkelspillere mot AaFK

 6. FOTBALL

  Rekdal før første kamp: - Det blir litt trøkk på oss