Håkon Lorentzen er fristet til å bli i Åsane

Lagkameratene er imponerte over 17-åringens sesongåpning.

svp://11909?view=sa

ÅSANE — BRYNE 2-2

Straffe?: Åsanes Håkon Lorentzen blir dratt i trøyen av Brynes Pål Fjelde, men førstnevnte mente det var greit at dommer Rohit Saggi lot være å blåse straffe.

Utlånt fra Brann har Håkon Lorentzen fått akkurat det han ønsket seg i Åsane: spilletid på et lag med en stil som passer ham. I søndagens 2-2-kamp mot Bryne takket angriperen for tilliten med sin første scoring i oransje drakt, før han la opp til Åsanes andre mål.— For meg er det helt avgjørende å få den spilletiden jeg får nå, det er det jeg trenger i min utvikling. Og det betyr mye å få det første målet. Jeg føler jeg er blitt bedre og bedre fra min første kamp her, og nå håper jeg at jeg finner scoringsformen også, sier Lorentzen, som i første omgang har avtale om spill i Åsane frem til 15. juli.

- Få skyskrapere

- Det må være fristende å bli lenger etter denne starten på sesongen?

— Ja, selvfølgelig. Jeg har ikke tatt stilling til det ennå, men det er en del ting som skal tas opp når den tid kommer. Jeg trives veldig godt her, og kan fint være her hele sesongen. Det handler om hvor jeg får spille. Får jeg spille andre halvdel av sesongen i Brann og de rykker opp, er det det optimale. Men hvis ikke er jeg veldig klar for å gjøre en god jobb videre her.

En knapp måned før seriestart bestemte han seg for å gå på lån til klubben i nordre bydel. Da var det få som spådde at Åsane skulle få den pangstarten på sesongen som de har fått.

— Jeg visste at Åsane var et godt lag, det var jeg ikke i tvil om. Jeg er ikke så stor fan av de lange ballene man ofte ser i 1. divisjon, og vi er et litt annet 1.-divisjonslag enn de fleste andre. Vi tør å spille, og er ikke laget med flest skyskrapere på banen. Dette er en fin gjeng å være i, sier 17-åringen.

Farlig spissduo

Etter seksten minutter mottok han ballen inne i sekstenmeteren etter fint forarbeid av Senai Hagos. Lorentzen vendte kjapt og avsluttet lurt i det lengste hjørnet. Ni minutter senere flikket han gjennom spissmakker Niklas Lerpold, som satte inn 2-1. — Jeg synes vi passer godt sammen som spisspar. Håkon er veldig kvikk og direkte, mer en typisk bakromsspiss, mens jeg liker å møte. Samtidig kan vi både møte og stikke begge to, og det gjør at det er vanskelig å ta oss ut. Jeg er veldig glad på Håkons vegne for scoringen hans, nå er vi i gang begge to, sier Lerpold, som står med tre mål på de fire første kampene.

Også kaptein Jahn-Ove Wiik skryter av ungdommen fra Krohnegården.

— Håkon har gjort en kjempejobb. Han jobber veldig godt, og har hatt flere målgivende tidligere. Så får vi se til sommeren om Brann vil ha ham tilbake. Vi vil i hvert fall gjerne ha ham her, og det var veldig kjekt at han fikk det målet, sier Wiik.

— Der var Håkon god, altså! Når han er feilvendt inne i sekstenmeteren, er han på sitt beste. Spissparet med Håkon og Niklas har levert varene, de er et godt spisspar i denne divisjonen, sier Åsane-trener Kjetil Knutsen.

Greit resultat

Han mente uavgjort var et ok resultat.

— Totalt sett synes jeg det var rettferdig. Vi var best i første omgang, før vi hadde en lang periode der vi slet etter pause. Men ett poeng teller det også, sier Knutsen.

Lorentzen er strengere i dommen over eget lag.

— Jeg føler at vi tapte to poeng. I denne kampen viste vi ikke toppnivået vårt, og andreomgangen er den svakeste vi har gjort i år, sier spissen.

Uansett kan han glede seg over fortsatt tabelltopp og ti poeng etter fire kamper.

— Det er bedre enn de andre lagene i Bergen!

Les også

Nok en forsvarstabbe straffet Nest-Sotra

svp://11909?view=sa