Fotball

Tre storkamper på elleve dager

Forren drømmer om både Europa League og EM

Tre skjebnekamper: Vegard Forren kan kvalifisere seg både til Europa League og fotball-VM. Første utfordring er returkampen mot Standard Liége torsdag.
 • Trond Hustad
  Trond Hustad
  Rbnett

LIÉGE: I løpet av de elleve neste dagene kan Vegard Forren spille tre av de viktigste kampene i karrieren. Han kan kvalifisere seg til Europa League med Molde og ta et langt steg mot EM med Norge.

— Det er bare å glede seg til sånne store kamper. Det vil bety mye for meg å komme til et nytt gruppespill med Molde. Og de to kampene med landslaget blir veldig viktige hvis vi skal komme til Frankrike neste år, sier 26-åringen til Rbnett.

Han erkjenner at prestasjonen mot Standard Liége torsdag kan ha betydning for spilletida i kampene borte mot Bulgaria 3. september og hjemme mot Kroatia 6. september.

— Jeg har hatt fin stigning i det siste og har en bedre følelse enn på lenge. Jeg er mer enn klar for å spille mot Standard. Jeg vil vise meg verdig den plassen jeg har på landslaget per dags dato. En bra kamp torsdag vil være en god bekreftelse, sier Forren, som representerer Molde sammen med Martin Linnes i Per-Mathias Høgmos landslagstropp.

Han satt på sidelinja med karantene da MFK-laget valset over belgierne i første kamp på hjemmebane. Han advarer likevel folk mot å tro at det blir lett match å gå videre med 2-0-ledelse.

— Det var en av Moldes beste kamper i år og et sterkt resultat, men det blir helt sikkert annerledes på bortebane. Jeg tror det blir en helt annen kamp og jeg regner med at vi får det tøft. Samtidig vet jeg at vi er gode nok til å gå videre. Utgangspunktet er det samme som mot Heerenveen for tre år siden og jeg mener vi har like god sjanse denne gangen. Vi skal gjøre jobben defensivt og kontre inn et bortemål, sier Forren.

Han merker at optimismen og engasjementet er på bristepunktet i MFK etter den oppløftende innsatsen i første kvalifiseringskamp.

— Vi har gjort flere gode kamper nå og det er en veldig motivert gjeng som vil gi alt i kampen torsdag. Dette betyr noe ekstra, det er slike opplevelser vi jobber mot hele tida. Vi spillerne har veldig lyst til å berge denne sesongen med et gruppespill i Europa, sier Vegard Forren.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK