Fotball

Hareide tordnet mot pressen igjen: - Jeg blir opprørt

Den norske Malmö-treneren i fyr og flamme dagen før skjebnemøtet med Celtic. Etterpå avslørte han at alt var planlagt.

  • Kjetil Flygind

MALMÖ (Aftenposten): Malmö-trener Åge Hareide møtte pressen på Swedbank Stadion dagen før dagen. Motstander er Celtic, og i potten ligger det billett til gruppespillet i Champions League.

Skottene leder 3-2 fra oppgjøret i Glasgow sist onsdag.

Etter kampen i Skottland kritiserte Hareides keeper Johan Wiland Celtic for å oppføre seg grisete på banen. Blant annet med å snakke stygt og forsøke å få motstanderen ut av fokus med den type snakking. I skotsk presse ble det oppfattet som at Malmö-keeperen mente motstanderen var griser.

GRISETE: Malmö-keeper Johan Wiland uttalte etter 2-3-tapet i Skottland at Celtic-spillerne var en gjeng griser. Keeperen forklarte senere at han mente de spilte grisete. Her slipper Wiland inn 0-1-målet fra Leigh Griffiths forrige uke.

Da Sky Sports-reporteren i presserommet på Swedbank Stadion ville ha en kommentar fra Hareide om uttalelsene, tok det fyr.

Les også

Celtic-legende slakter Hareides Malmö: – Pinlig og patetisk!

Hisset seg opp over engelsk oversettelse

— Hva skal ha blitt sagt? Jeg leser ikke skotske aviser, svarte Hareide.

Så fikk han forklaringen om «pigs»-sitatene fra Johan Wiland. Da brant bålet godt på podiet i den sørsvenske byen.

— Jeg sa at jeg synes Celtic-spillerne så trøtte ut. Begrunnet i at de slapp inn mål på slutten. Det står jeg for. Når det gjelder kommentaren fra vår keeper: når man reiser utenlands så må man lære seg de forskjellige ordenes betydning. Oversetter man bokstavelig, så er «pig» gris, svin på svensk. Men å spille som en gris er noe helt annet. Kampen i Skottland var tøff, men ikke grisete. Så man må vite hva som menes med ordet, tordnet Hareide fra podiet.

Og fortsatte:

— «Pig» betyr noe helt annet i denne sammenheng i Skandinavia enn på engelsk. Dere har et ord som begynner med F og slutter på K. Dere sier det hele tiden. Det betyr noe annet i Skandinavia. Det er ikke banning i Skandinavia. Derfor blir jeg opprørt. Det skrives ting i titler for å få noe ut av det, sa en engasjert Hareide.

Det er langt fra første gang Åge Hareide kommer med sterk kritikk av pressen. I helgen skjelte han ut en skotsk journalist fra The Sun.

Hareide: - Utspillet var gjennomtenkt

PRESSEKONFERANSE: Hovedtrener Åge Hareide og kaptein Markus Rosenberg møtte pressen dagen før den andre Champions League-kvalifiseringskampen tirsdag.

I salen var det stille. Dette showet tilhørte Malmö-treneren ene og alene.— Dette inspirerer oss. Det eneste jeg vil ha fra pressen er sannheten. Da må man ha respekt for de ulike språkene i de landene man reiser til slik at man forstår hva ordene betyr.

Etter seansen smilte Hareide og blunket lurt til pressen før han forsvant ned fra podiet og videre til noen enkeltintervjuer. Til NTB sier Åge Hareide at utskjellingen var planlagt.

– Dette utspillet var helt gjennomtenkt, og jeg har vært litt irritert på britisk presse. De skaper ofte overskrifter og drar ting langt, sier en smilende Hareide til NTB.

På podiet satt Hareide sammen med sin kaptein Markus Rosenberg. 32-åringen som er vokst opp i Malmö og i Malmö FF var utestengt i det første møtet, men er tilbake nå. Han har fått rapporter fra sine lagkompiser om «trashtalk», eller drittsnakkingen, på banen.

— Det er en del av spillet. Det er bare morsomt. Det er nok litt tøffere i Europa enn i Allsvenskan, også språket. Men det er bare en del av spillet, smilte Rosenberg.

På spørsmål om han er god på den slags:

— Vi får se.

Da gliste Hareide og hvisket noe i retning sin kaptein.

En offensiv Hareide på pressekonferansen meldte også at Malmö kommer til å være offensive. Med Markus Rosenberg tilbake, samt Enoch Kofi Adu, skal hjemmelaget angripe.

— Med 20.000 på tribunen her, så føles det som 60.000 på Celtic Park, så skal vi være offensive. Vi har Markus og Adu tilbake, og det passer oss best å spille offensivt, sier Hareide.

Malmö har ikke sluppet inn mål på hjemmebane i kvaliken, i år eller i fjor. Det er godt å ha med seg når Celtic venter i morgen.

Les også

  1. Hareide før skjebneuke: - Disse kampene er en mental utfordring

  2. Slik reagerer britiske aviser på Bergets utrolige Celtic-revansj

  3. Hareide med tre minutter lang tordentale mot svensk presse

  4. Berget med spektakulært «takk for sist» til Deila

Les mer om

  1. Champions League
  2. Malmö FF
  3. Celtic FC
  4. Åge Hareide