Fotball

Sánchez i storslag da Arsenal herjet med Stoke

Wengers menn med storseier.

MAN OF THE MATCH: Alexis Sanchez sto bak alle målene til Arsenal.
  • NTB

Stoke var egentlig heldig som tapte med bare tre mål for Arsenal søndag, for Arsène Wengers menn var mange hakk bedre enn Mark Hughes' lag.

Arsenal spilte med tempo, presisjon og bevegelse, lagets kjennetegn under Wenger, men noe som har blitt mer og mer fraværende de siste årene.

I søndagens kamp hadde de derimot dagen, og da var Stoke ingen match for de rødkledde.

Etter kampen fikk Sánchez fortjent ros av manager Wenger.

– En av de beste spillerne som finnes. Han er en som kombinerer talent med en voldsom innstilling, og det er vanskelig å finne, sa han ifølge BBC.

Perfekt heading

Laurent Koscielny åpnet ballet etter bare seks minutter. En mislykket corner fra Sánchez endte etter hvert tilbake hos ham, og denne gangen satt innlegget perfekt. En fullstendig umarkert Koscielny hadde ingen problemer med å heade inn dagens første scoring.

Etter det fortsatte Arsenal å skape sjanser på løpende bånd, men en god Asmir Begovic vartet opp med flere redninger.

Det måtte noe helt spesielt til for å lure burvokteren, og etter 33 minutter vartet Sánchez opp med dagens godbit.

Chileneren mottok ballen etter en kjapp vegg med Tomás Rosicky, skaffet seg rom med en glimrende kroppsfinte, før han satte ballen utakbart i nærmeste hjørnet med et skudd i steget.

– Alexis er fantastisk og viser det i kamp etter kamp, sa Alex Oxlade-Chamberlain, som også spilte en meget god kamp.

Begovic-tabbe

2-0 sto seg til pause, men det skulle bare gå fire minutter av annen omgang før kampen var punktert. Et frispark fra Sánchez ble fomlet i mål av Begovic, som for én gangs skyld tabbet seg ut.

Utover i kampen hadde hjemmelaget flere sjanser til å score mer, men det ble med 3-0. Stoke skapte på sin side ingenting, og det var en kamp laget bør glemme så fort som mulig.

– Vi startet dårlig og slapp inn mål tidlig. Vi spilte uten selvtillit fra da av, og fikk ikke opp tempoet. Vi klarte aldri å demme opp for Arsenals gode spillere framover, og kan ikke klage på at vi tapte, sa Hughes.

I tillegg til seieren var det også et lyspunkt at Mesut Özil var tilbake fra skade. Han startet på benken, men spilte det siste drøye kvarteret. Dessverre for hjemmelaget måtte Mathieu Debuchy gi seg etter å ha slått skulderen ut av ledd. (©NTB)

Les også

  1. Agüero tilbake da City snublet mot Everton

  2. Drømmestart for Pardew

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Arsenal FC
  4. Stoke City FC