Fotball

Tromsø-kaptein kobles til Rosenborg

Simen Wangberg lanseres som Stefan Strandbergs erstatter på Lerkendal.

Simen Wangberg har markert seg i TIL-trøya.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

Den 24 år gamle trønderen er kaptein og midtstopper i TIL, der han er inne i sin andre sesong. Sist uke ble RBK-stopper Stefan Strandberg klar for den russiske klubben FC Krasnodar, og med Tore Regininussen på skadelista jakter serielederne en ny stopper.

Les også

Hellands rådgiver: - Det har vært kontakt fra klubber i større ligaer

I onsdagens utgave av Adresseavisa er Wangberg en av ni kandidater som kan være aktuelle som erstatter.

— Simen har kontrakt ut 2016 med Tromsø. Vil nok koste noen kroner, og det stilles spørsmål rundt om han er hurtig nok, og god nok offensivt. Samtidig har han stengt butikken fullstendig mot både Molde og RBK, skriver Adresseavisa i sin vurdering av Wangberg.

På lista i tillegg til Tromsø-stopperen er Pelle Nilsson (FC København), Mikael Antonsson (FC København), Michael Almebäck (Brøndby), Vieux Sane (Bodø/Glimt), Jacob Une Larsson (Brommapojkarna), Nicolai Næss (Stabæk), Fredrik Semb Berge (Molde) og Vadim Demidov (Brann).

Les også

Strandberg er klar for Krasnodar

— Forholder meg til kontrakten

I etterkant av oppgjøret mellom RBK og TIL på Lerkendal kom temaet om Wangbergs mulige retur til Trondheim opp allerede noen minutter etter kampslutt i pressesonen der blant annet den tidligere Rosenborg-spilleren Gøran Sørloth hadde latt seg imponere av 24-åringen.

- Jeg forholder meg til kontrakten jeg har i TIL, og er veldig fornøyd med rollen jeg nå har fått i klubben. Den reisen ønsker jeg å være med videre på , sier Wangberg til iTromsø.

Å bryte opp fra en klubb der han har fått tillit og vært tilnærmet skadefri den siste halvannen sesongen gjør at terskelen for en overgang er høy.

— Jeg har vært litt på farten de siste årene, og rollen jeg har fått her i TIL har jeg vært på søken etter. For utviklingen av spillet mitt er det viktig at jeg har trygghet og får ansvar. På den måten kan jeg ta nye steg, sier Wangberg som var innom Brann etter at han dro fra Rosenborg.

- Er det mer aktuelt å forlenge kontrakten som går ut i 2016 enn å forlate klubben?

— Jeg har bare vært her i 1,5 år, og har lenge igjen av kontrakten. Så skjer det alltid ting i fotball, og det kan skje fort, så man vet aldri, men som ståa er nå trives jeg godt her, sier Wangberg.

Som trønder og Rosenborg-gutt håper Wangberg på en dag på å ”avslutte karrieren i Rosenborg”.

— Uansett skal jeg tilbake til Trondheim en gang i tiden, men per i dag er jeg i en utviklingsfase i karrieren og har godt av å være i den rollen noen år til, sier TIL-kapteinen.

Ikke tema

I TIL-ledelsen er Wangberg-exit ikke et tema.

— Når det gjelder rykter, kommenterer jeg ikke det. Men Simen er kapteinen vår og er en solid brikke i klubben. Vi ønsker at han skal utvikle seg enda mer her og ta et stort steg videre i det å være en ledertype og midtstopper på toppnivå, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

- Skal det veldig mye til for at dere slipper han?

— Ja, det gjelder alle spillerne våre som er under kontrakt. Hvis noen skal hente de ut av kontrakten, så må det betales for det. Og vi må ha backup-løsning klar. Det er mange ting som skal være på plass for at slike ting skal skje.

Om at Adresseavisen nevner Wangberg som mulig ny RBK-stopper sier han følgende:

— Generelt sett vil jeg si at det er bra at våre spillere er attraktive i markedet. Det må vi kunne sette pris på og ta som et godt signal. Det motsatte er et dårligere signal. Vi må aldri frykte at noen er ute etter spillerne våre, men heller sette pris på det som en del av at spillerne utvikler seg her.

Les også

 1. Her er Gutans karakterbok

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Simen Wangberg
 3. Rosenborg BK
 4. Tromsø IL