Fotball

Har mislyktes elleve ganger: Hålands nye klubb makter ikke å ta seg til Champions League

Det vil seg ikke i Champions League for RB Salzburg.

LYKKES IKKE: Salzburgs Patson Daka i duell med Røde Stjernes Srdjan Babic under første playoff-kamp. Onsdag kveld gikk returoppgjøret, hvor Salzburg røk ut på bortemålsregelen. Det betyr at Erling Braut Hålands kommende klubb må nøye seg med Europa League i år, som i fjor. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/NTB scanpix

 • Reidar Løfaldli

Klubben Erling Braut Håland skal spille for etter at den norske sesongen er over, RB Salzburg, makter fortsatt ikke å ta steget inn i fotballens gjeveste selskap.

Den hardtsatsende klubben er suverene hjemme i Østerrike, har vunnet serien fem år på rad, og totalt ni av de tolv siste sesongene. I fjor kom man sågar helt til semifinalen i Europa League.

Men i Champions League vil det seg ikke.

Onsdag kveld ble det 2–2 hjemme mot serbiske Røde Stjerne i playoff-runden. Dermed røk Salzburg ut på bortemålsregelen etter 0–0 i første kamp i Beograd.

Les også

Bekreftet: Braut Håland har signert for østerriksk toppklubb

Fadesen mot Røde Stjerne er ellevte gang at Salzburg mislykkes i Champions League-kvalifiseringen etter at klubben ble gjenstiftet som Red Bull i 2005.

Klubben fra Mozarts fødeby har røket ut sju ganger på rad, derav fem ganger i aller siste runde. Det etter at leskedrikkprodusenten Red Bull, som er kjent her hjemme for å sponse Petter Northug, har spyttet inn enorme midler i klubben.

SKAL TIL ØSTERRIKE: Erling Braut Håland har herjet i norsk fotball denne sesongen. Når han er ferdig i Molde, venter RB Salzburg. Men mesterligafotball blir det ikke for rogalendingen, i hvert fall ikke i år. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Les også

Hevder Juventus fristet Håland med dobbel lønn

Mange nesten-kamper

Stort sett har det vært jevne kamper som har bikket feil vei for Salzburgs del. Lag som Fenerbahce og Dinamo Zagreb har blitt for sterke, og i både 2014 og 2015 ble Åge Hareides Malmö et nummer for store.

Men noen skikkelige fadeser har det også blitt. I 2013 røk Salzburg ut mot Dudelange fra Luxembourg allerede i kvalifiseringsrunde to.

UTE: Salzburgs trener Marco Rose leder laget under bortekampen mot Røde Stjerne. Foto: Darko Vojinovic / TT NYHETSBYRÅN

Les også

Han har herjet i Eliteserien, men Håland ble ikke tatt ut i Lagerbäcks tropp

To mål på to minutter

Salzburg var på vei til å endelig lykkes hjemme på Red Bull Arena onsdag kveld, men en to måls ledelse forsvant i en dramatisk andre omgang mot Røde Stjerne.

Munas Dabbur scoret for hjemmelaget rett før og rett etter pause, det siste på straffespark. Deretter kom gjestene tilbake.

I det 65. minutt reduserte Ben Nabouhane assistert av Milos Degenek etter et frispark fra Nenad Krsticic, og ett minutt senere nikket Degenek inn 2-2 etter et nytt frispark fra Krsticic.

– Det er vanskelig å forklare. Vi gjorde en god kamp, men på to minutter slapp vi inn to mål. Normalt gjør ikke dette laget slike feil, sa Salzurgs sportssjef Christoph Freund ifølge den østerrikske avisen Kurier.

– Vi gjorde feil som barn gjør. Dermed ble vi straffet, sa tomålsscorer Dabbur.

– Skuffelsen er veldig stor. Vi prøvde alt helt til kampens siste sekund, sa kaptein Andreas Ulmer.

Dermed må Salzburg nøye seg med spill i Europa League igjen. Der gikk man altså helt til semifinalen i fjor, med tidligere Viking-profil Valon Berisha på laget.

Les også

Tidligere Molde-spiller gleder seg til å få Håland som lagkamerat

Røde Stjerne, som vant serievinnercupen i 1991, er for aller første gang klar for gruppespillet i Champions League.

– Dette er en enorm suksess for oss. Vi har jobbet så hardt for det, sa Røde Stjerne-trener Vladan Milojevic ifølge NTB.

Fredrik Gulbrandsen spilte ikke for Salzburg onsdag.

Les mer om

 1. FC Red Bull Salzburg
 2. Fredrik Gulbrandsen
 3. Red Bull
 4. Østerrike

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Slik blir veien videre: Disse lagene kan Rosenborg møte i Europa

 2. FOTBALL

  Pappa Haaland mener klubben er perfekt. Men Salzburg legger ikke skjul på at alle er til salgs.

 3. FOTBALL

  Sist lagene møttes fikk Molde-treneren sparken: Slik kan det bli revansj på Aker stadion

 4. FOTBALL

  Dette er Moldes motstander i Champions League-kvalifiseringen

 5. FOTBALL

  Hevder storklubb har lagt inn bud på Håland

 6. FOTBALL

  Bekreftet: Braut Håland har signert for østerriksk toppklubb