VM-toppscorer Harry Kane får kritikk: – Hva skjer med ham?

Belgia beseiret England og tok historisk bronse.

Harry Kane blir trolig toppscorer i VM.
  • Nicholas Bergh

BELGIA-ENGLAND 2–0

Bronsefinalen i VM er kampen ingen vil spille. I St. Petersburg søndag benyttet imidlertid Belgia muligheten til å skrive fotballhistorie.

I 1986 tok belgierne fjerdeplassen. Dermed betyr 2–0-seieren over England at Belgia har tatt sin aller første VM-medalje.

– Spillerne ønsket å gjøre landet stolt og enhver Belgia-fan stolt. Denne arven vil leve videre i mange år, sier Belgia-trener Roberto Martinez ifølge avisen Het Laatste Nieuws.

Thomas Meunier og Eden Hazard scoret målene. Men Romelu Lukaku scoret ikke.

Dermed skal mye til om ikke Harry Kanes seks mål holder til å bli VM-toppscorer. Frankrike-angriperne Kylian Mbappé og Antoine Griezmann trenger nemlig å score hat trick i finalen for å ta igjen Kane.

– Vi får se hva som skjer i morgen. Hvis jeg ender opp som toppscorer, vil jeg være veldig stolt, sier Kane til BBC etter kampen.

Stjernespekket gruppe

Eusébio, Gerd Müller, Mario Kempes, Gary Lineker, Ronaldo.

Som VM-toppscorer vil Harry Kane slutte seg til en stjernespekket gruppe. Kane scoret fem av sine seks mål i gruppespillet.

– At jeg er toppscorer sier mye om at vi var gode i gruppespillet og scoret mange mål. Jeg er selvfølgelig skuffet over at jeg ikke scoret i de siste kampene, men sånn er fotballen, sier Kane.

Eden Hazard - som til daglig spiller i Chelsea - avgjorde bronsefinalen mot England. Her er han i duell med Ruben Loftus-Cheek.

Siden har imidlertid ikke 24-åringen vært på sitt beste. Faktisk har Kane kun hatt to skudd på mål i sluttspillet – og det ene var straffescoringen mot Colombia i åttendedelsfinalen.

Da Kane fikk en god sjanse etter 25 minutter mot Belgia, skled han.

  • Har du fått med deg at Japan-supporterne gjør noe merkelig etter VM-kampene? Skikken vekker oppsikt over hele verden. Les mer her.

Får kritikk

Det har ikke blitt sådd tvil rundt England-stjernens vilje og innsats. Men prestasjonene får kritikk.

– Hva skjer med Harry Kane? skriver The Mirror-journalist John Cross på sin Twitter-konto. I en artikkel skriver Cross videre at Kane «har sett treg ut» og at han «er nødt til å slite med formen».

The Telegraph gir Kane karakteren 5 av 10. «Han misset en god sjanse midtveis i første omgang. At han var så anonym, er grunn til bekymring, men Englands toppscorer fikk lite hjelp», skriver avisen.

Vi så en helt annen Harry Kane i gruppespillet. Her jubler han for ett av tre mål mot Panama.

Også tidligere Aston Villa-spiller Dion Dublin stusset.

– Harry Kane ser ikke ut til å være påskrudd. Det eneste grunnen til at vi sier det, er at han er så god. Når han får halvsjanser, scorer han. Han har fått halvsjanser i dag og har ikke scoret. Vi stiller spørsmål om hvorfor, siden han er verdensklasse, sa Dublin i BBCs radiosending underveis i kampen.

Nå vender Kane og resten av England-laget hjem. Finalen mellom Frankrike og Kroatia spilles klokken 17 søndag.

Flest mål i Russland-VM:

6 mål: Harry Kane

4 mål: Romelu Lukaku, Cristiano Ronaldo, Denis Tsjerysjev

3 mål: Eden Hazard, Kylian Mbappé, Edinson Cavani, Yerry Mina, Artjom Dziuba, Antoine Griezmann, Diego Costa