Fotball

- Hvis man er uønsket av Klanen, har kanskje ikke dette livets rett

Vålerengas redningsmann Tor Olav Trøim er frustrert og skuffet over andres manglende vilje til å være med på å redde klubben.

FØLER SEG ALENE: Investor Tor Olav Trøim (innfelt) mener flere med bidra hvis Vålerenga skal overleve som fotballklubb på toppnivå. NTB scanpix

 • Fredrik Saltbones

Finansmannen, som eier 65 prosent av aksjene i Vålerenga Fotball AS, har gått inn med enorme summer i klubben de siste årene.

Senest da han betalte både overgangssum og lønn for VIFs nye venstreback Ruben Kristiansen. Og like før jul reddet han Oslo-klubben da han gikk inn med 13 millioner kroner for å få Kjetil Rekdal & Co ut av pengeknipen.

Denne gangen er krisen imidlertid enda større, og daglig leder i Vålerenga Stig Ove Sandnes gikk idagens Dagbladetut og sa at klubben trenger 15 millioner kroner inn i klubbkassen for å overleve ut denne sesongen.

— Det er trist

Nå krever Trøim at flere blir med spleiselaget, hvis han skal åpne pengekranen igjen.

RIK: Her er Tor Olav Trøim (t.h) og kona Celina Midelfart i forbindelse med bryllupet til Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill i Stockholm i juni. Lise Åserud, NTB scanpix

— Jeg har sagt jeg er positiv til å gå inn med penger dersom andre også ser en interesse i at Vålerenga skal fortsette som en toppklubb. Så langt har jeg med få unntak ikke sett så mange som er villig til å bidra, skriver Tor Olav Trøim i en e-post til Aftenposten. - Hva tenker du om at klubben havner i økonomisk trøbbel gang etter gang?

— Det er trist. Det er et kombinert resultat av dårlig arbeid og en generell sviktende fotballøkonomi. Jeg tar som hovedaksjonær selvfølgelig mitt ansvar for de dårlige tallene. Jeg vil dog gi kreditt til Kjetil og det sportslige apparatet som har skjønt alvoret. De skriker aldri etter mer penger og har gjort betydelige reduksjoner i spillerlønningene, skriver Trøim.

- Kanskje ikke livets rett

Investoren, som er kjent som John Fredriksens høyre hånd, er tydelig lei av at han må redde Vålerenga gang på gang – og han kommer med et kraftig stikk til VIF-klanen.

— Klanen slåss om lavere billettpriser, og en direkte konsekvens av det er at det er mindre midler tilgjengelig for å bygge et godt lag. Samtidig går deres pub Bohemen med store overskudd, sier VIF-eieren og fortsetter:

— Jeg må innrømme jeg er litt skuffet over andres villighet til å være med på et spleiselag. Hvis det bare er en fyr som sitter i London, som er uønsket av Klanen og som ønsker å bidra, har dette kanskje ikke livets rett.

KLANEN-TALSMANN: Christian Kjellsen. Arkiv

Milliardæren hinter trolig til en sak i Nettavisen for snart to år siden, der talsmann i Klanen, Christian Kjellsen, uttalte at han «gjerne tok et nedrykk for ikke å bli rumpekjørt fra London».— Den gangen så vi hvor det gikk på Valle. Og noe måtte vi si for å få fortgang på prosessen. Vi har full forståelse for at han er dritt lei, sier Kjellsen til Aftenposten i dag.

- Uten Tor Olav - kroken på døra

— Klanen er innforstått med at Tor Olav er helt nødvendig for Vålerenga. Mister vi Tor Olav nå, er det kroken på døra, sier Klanen-lederen.

Vålerenga har i samarbeid med Klanen startet innsamlingsaksjonen «Vi som er Vål’enga». Målet er å samle inn fem millioner kroner. Så langt - per fredag klokka 10 - har klubben fått inn 380.000 kroner. Tor Olav Trøim har sagt at han vil gå inn med det dobbelte av det aksjonen samler inn.

- Kommer du til å fortsette som hovedaksjonær i Vålerenga neste sesong?

- ASA-avtalen utløper i 2014, og vi har ingen avtale etter dette. Da må det i så tilfelle forhandles en ny avtale. Jeg sitter dog som direkte eier av store deler av spillerstallen, ut i fra det er det i alle fall fornuftig at det innledes en diskusjon om hva som skal skje dersom vi kommer oss igjennom denne sesongen, sier Trøim, som legger til:

— Jeg harubegrenset tillit til det arbeidet som gjøres av Kjetil Rekdal, daglig leder Stig Ove Sandnes og selskapets nye styreformann Henrik Christensen for å prøve å skape et fundament for at Oslo igjen skal få et topplag.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Milliardær vurderer å stoppe pengestøtten til VIF

 2. FOTBALL

  Vålerenga trenger trolig 22 mill. for å overleve

 3. FOTBALL

  VIF-leder: - Helt avgjørende for oss med ny Trøim-avtale

 4. FOTBALL

  VIF nærmer seg ny Trøim-avtale

 5. FOTBALL

  Vålerenga vurderer å flytte fra Ullevaal

 6. FOTBALL

  Vålerengas rike onkel: – Hvis Rekdal går, går jeg