Fotball

Til Arsenal for å bli førstekeeper

<p>Sean McDermott fra Våg får drømmesjansen</p>

mcdermott-skolen-lead
  • Øyvind Brenne
mcdermott-body

Sean McDermott (16) blir Arsenal-spiller i sommer – og keeperen fra Våg har målet klart: Bli London-klubbens førstevalg om noen år.

– Det føles veldig stort, Arsenal er jo en av de største klubbene og en av beste til å utvikle spillere, sier Sean McDermott til Fædrelandsvennen i friminuttet på Fiskå skole i Vågsbygd.

16-åringen har irskættet far og flere U-landskamper for Irland, men er født og oppvokst i Kristiansand. Han feiret 16-årsdagen i London i helgen med å binde seg til Arsenal i tre år.

6. juli slutter han seg til Premier League-klubbens akademi – ledet av den irske fotball-legenden Liam Brady.

– Jeg tror jeg kan bli førstekeeper der når jeg er litt over 20 år. Jeg går jo ikke til Arsenal for ingenting – jeg vil jo bli førstekeeper, sier 16-åringen.

LES OGSÅ: Våg-keeper ble matchvinner for Arsenal | Sean kan bli tidenes yngste Våg-spiller

Overbevist

For å nå målet må Sean McDermott først bli førstekeeper på U18-laget, noe som kan gi muligheter på reservelaget, som igjen åpner konkurransen med de tre keeperne i A-stallen. Her har spanske Manuel Almunia voktet buret de siste årene, og med det etterfulgt tidligere landslagskeepere som Jens Lehmann og David Seaman.

– Arsenal var den klubben jeg likte meg best i da jeg prøvespilte rundt omkring. Miljøet der gjorde at jeg følte meg velkommen, og de spiller bare langs bakken, slik jeg liker, sier McDermott, som valgte Arsenal i konkurranse med over ti britiske toppklubber.

Inntekter

Agent Jim Solbakken har stått bak overgangen, og mener Arsenal bare henter utenlandske spillere de har stor tro på.

– Nå har Sean klart å komme til en av verdens beste klubber. Bare det er en prestasjon. Nå ligger alle forholdene til rette – og han kan gå hele veien, sier Solbakken, som ikke vil gå inn på økonomien i avtalen, utover at McDermott får et stipend på linje med andre juniorspillerne.

Det økonomiske for Våg Fotball holdes også hemmelig.

– Det ligger helt klart økonomi i avtalen, og som i de fleste avtaler er en opptrapping innbakt. Men de store pengene kommer først den dagen han eventuelt går hele veien – til A-laget, sier sportssjef Harald Hæg, og bekrefter at det da vil dreie seg om flere millioner kroner.

Sean McDermott

Født: 30.5.1993

Fra: Vågsbygd

Klubb: Våg

Posisjon: Keeper

svp://92347?view=ap

Les mer om

  1. Engelsk fotball