Fotball

Zlatan mister revansje-mulighet - ute mot Barcelona

Sliter med hælskade.

Zlatan Ibrahimovic fikk kun ett turbulent år i Barcelona. Nå mister han muligheten til å sette katalanerne på plass tirsdag.

Paris Saint-Germain bekrefter at Zlatan Ibrahimovic ikke vil bli klar til tirsdagens kamp mot Barcelona.

Zlatan Ibrahimovic sliter med en hælskade. Det medisinske apparatet i Paris Saint-Germain gjorde alt i sin makt for at den svenske superspissen skulle rekke mesterligakampen mot sin gamle arbeidsgiver, men mandag ble det klart at skaden er for omfattende.

«Testene vi gjorde mandag morgen var ikke tilfredsstillende. Zlatan Ibrahimovic er uaktuell til kampen mot Barcelona», skriver klubben i en pressemelding.

Revansj

Med Ibrahimovic' bakgrunn i den katalanske klubben var det knyttet stor spenning til hans møte med Barcelona.

Etter 16 mål på 29 kamper ble han i 2010 sendt på dør i Barcelona, etter sigende fordi Lionel Messi overbeviste trener Pep Guardiola om at svensken ødela flyten i angrepet.

– Om José Mourinho lyser opp et rom med sitt nærvær, så er Pep typen til å dra ned gardinene, skrev Zlatan i sin biografi.

Luis Enrique har fått en pangstart som Barcelona-trener i La Liga, men nå venter den første store testen i Champions League, i form av PSG.

Med Zlatans ekstra motivasjon i bakhodet, gjorde den franske klubben alt de kunne for å få svensken kampklar.– Vi har et håp om at han skal bli klar mot Barcelona. Han er åpenbart en viktig spiller, og dette er en kamp han har veldig lyst til å spille, sa PSG-trener Laurent Blanc før resultatet av testene.

– Dersom han (Ibrahimovic) er skadd, er det et stort tap for laget, erkjente Barcelona-trener Luis Enrique.

Sterkere med Zlatan

Både trener og spillere på Camp Nou innser hvilket tap det vil være for PSG at Zlatan ikke blir spilleklar.

– Det er et lag som kan komme med tro på at de kan få et resultat, men de vil være sterkere med Ibrahimovic på banen, sa Enrique – og får støtte av sin franske back Jeremy Mathieu:

– PSG er ikke det samme laget uten Ibrahimovic. Det viser resultatene tydelig. Han er en vanskelig spiss å spille mot. Han er sterk og har masse talent og personlighet. Man kan ikke slappe av i ett eneste minutt mot ham.

Siden overgangen til PSG har Ibrahimovic scoret 61 mål på 70 kamper for det franske laget.

I den andre kampen i gruppe F får John Arne Riise og APOEL Nikosia besøk av Ajax. Nordmannen vil etter alt å dømme få sin mesterligadebut for sin nye klubb. (©NTB)

Les også

  1. Zlatan irritert etter spørsmål om intern PSG-konflikt

  2. Ny Zlatan-skade gir PSG-sjefen trøbbel

Les mer om

  1. Champions League